Fredag så nemlig hele 695.000 seere på TV 2s underholdningsshow «Skal vi danse». Det ga TV 2 en markedsandel på 48,6 prosent i riksuniverset (12+). Det viser tall fra TNS Gallups tv-meter. Dermed slo TV 2 hull på NRK1s nye «gullrekke», der Synnøve Svabøs «På tråden med Synnøve» har erstattet Ivar Dyrhaugs «Beat for beat» fredager.

Svabø åpnet sterkt for tre uker siden med premiertallene 758.000 seere, men falt deretter til 691.000 seere. Fredag før helgen falt programmet ytterligere, og har nå mistet 197.000 seere på tre uker. Seertallene fredag endte på 561.000 seere.

– Knekker gullrekka
For første gang er TV 2s «Skal vi danse» dermed større enn fredagssatsingen til NRK1 denne høsten. Også «Senkveld» slo Synnøve fredag med seertallene 692.000, noe som holdt til en andel på 46,1 prosent.

– Ja, vi knekker gullrekka på NRK1 fredag, og slik jeg ser det er det første gang denne høsten. «Skal vi danse» øker jevnt og trutt, og det er samtidig kjekt å se at «Senkveld», som har gått noen sesonger, klarer å etablere seg på et så høyt nivå. «Senkveld» her en tung og viktig satsing for oss, sier en fornøyd informasjonssjef i TV, Marianne Røiseland til Kampanje.

Utfordrer NRK-helgen
TV 2s helgesatsinger begynner for alvor å by Marienlyst på konkurranse. Lørdagens «Deal or no deal» fortsetter å stige og ligger nå på i underkant av 600.000 seere, mens sesongpremieren på «Gyldne tider» også gjorde det bra med rundt 600.000 seere den også.

– Vi er veldig godt fornøyd med helgen. Tallene på fotballkampen søndag var også gode, sier Røiseland.