Synnøve Svabø har fått oppdraget med å fylle hullet etter Ivar Dyrhaug og «Beat for beat» i NRKs1 såkalte gullrekke, men med 746.000 seere og en markedsandel i riksuniverset 12+ på 52,8 prosent på premieren på «På tråden med Synnøve» fredag, kan det se ut som skoene foreløpig er et nummer for store.

– Programmet er likevel det femte mest sette i forrige uke, og bare rundt 100.000 seere under snittet til «Beat for beat», i konkurranse med TV 2s «Skal vi danse». Det er rimelig bra. Det er ytterst få av de programmene som har erstattet «Beat for beat» når det har hatt pause som har greid de samme seertallene. Det eneste som vel har vært i nærheten er «Memo», som også var ledet av Ivar Dyrhaug, så det kan nesten se ut som om dette er en Dyrhaug-slot, sier medieforsker Kristian Tolonen i NRK Forskningen til Kampanje.

Programmene i gullrekka har stort sett lagt beslag på de tre øverste plassene på lista over de mest sette tv-programmene i Norge, men i forrige uke var det bare «Nytt på nytt» og «Først & Sist» med Fredrik Skavlan som innfridde i så måte. «Nytt på nytt» er det eneste programmet som nå jevnt og trutt drar over én million seere, og fredag endte det på 1,225 millioner. 937.000 seere fikk med seg at blant andre Mecom-sjef David Montgomery var gjest hos Fredrik Skavlan.

– Det ser ikke ut til at de litt lavere seertallene tidligere på kvelden gikk utover de andre programmene i gullrekka. De ligger omtrent på snittet. Også når det gjelder NRKs markedsandel er det nesten kjedelig lite endring. Det ser nesten ut som om høsten har satt seg. Det mest spennende nå er å se om totalseingen øker litt. Den har vært litt lav hittil i oktober, sier Tolonen.

TV 2 nærmer seg
NRK1s markedsandel økte imidlertid i forrige uke med 0,3 prosentpoeng til 36,6 prosent, blant annet hjulpet av at «Riksarkivet» og Kvitt eller dobbelt» la seg foran «På tråden med Synnøve» på lista over de mest sette programmene. Det er imidlertid ikke nok til å holde TV 2 på samme avstand som uka før. TV 2 økte nemlig markedsandelen med 0,6 prosentpoeng til 32 prosent, viser tall fra TNS Gallups tv-meter.

– Alt i alt var det en sterk uke for TV 2 og TV 2 Gruppen, og høstens nest beste uke så langt. Samlet sett får TV 2 Gruppens tre kanaler en markedsandel 33,9 prosent, sier researchsjef John Richard Hewitt i TV 2 til Kampanje.

På TV 2 var det særlig «Jakten på kjærligheten» som gjorde det bra i forrige uke med 740.000 seere og en markedsandel i riksuniverset 12+ på 54 prosent. «Skal vi danse» mistet 28.000 seere i konkurranse med Synnøve Svabø og endte på 528.000 seere. Hewitt er særlig fornøyd med lørdagen.

– «Deal or No Deal» leverer bra på lørdag med 485.000 seere, opp fra 478.000 forrige lørdag. «God kveld, Norge» hadde sesongrekord med 419.000 seere, opp 70.000 fra forrige sesongbeste, og således sparker TV 2 bedre fra seg på lørdagene nå enn på lenge, sier han.

Han regner også med at TV 2 vil greie en solid oktobermåned, nå som alle de store høstsatsingene er lansert.

– Oktober i fjor var ingen god måned for oss med 29,8 prosent på hovedkanalen alene. I år har vi god fart til å slå dette med bra margin. Når i tillegg småkanalene våre gjør det bra, så skal oktobertallene bli hyggelig lesestoff, sier Hewitt.

Snubler uten fotball
Søndagens tippeligakamp mellom Lyn og Brann på TV 2 gjorde det også bra med 574.000 seere i snitt. Det er det nest høyeste seertallet på Tippeligaen i høst, og rekorden innehas også av Brann sammen med Tromsø. Møtet mellom dem i slutten av september hadde 617.000 seere.

På TV3 var forrige uke imidlertid «fotballfri», i den forstand at det verken ble spilt kamper i Mesterligaen eller landskamper. Dermed stupte kanalens markedsandell nærmest som vanlig, og endte på 6 prosent etter en nedgang på hele 1,7 prosentpoeng. Uka før bidro imidlertid Norges landskamp mot Hellas til at markedsandelen til TV3 økte med 0,7 prosentpoeng til 7,7 prosent.

TV3 er dermed den eneste av de største tv-kanalene som gikk tilbake i markedsandel i forrige uke. TVNorge matchet nemlig TV 2 i økning og kunne notere seg for en markedsandel på hyggelige 11,1 prosent etter en økning på 0,6 prosentpoeng.

Tv-kanal

Markedsandel uke 41

Endring fra uke 40

NRK1

36,6

+0,3

NRK2

3,2

0,0

TV 2

32,0

+0,6

TV 2 Zebra

1,7

-0,1

TVNorge

11,1

+0,6

TV3

6,0

-1,7

ZTV

0,7

+0,1

Voice TV

0,2

-0,1

Andre kanaler

11,2

+0,3

Foto: Anne Liv Ekroll, NRK