Barne- og ungdomsserien «Johnny og Johanna», som hadde sesongpremiere på NRK1 i helgen, er solgt til tysk tv. Serien er dermed blitt dubbet til tysk og prosjektleder Rita Sarnes forteller at det er lagt ned store ressurser i lydarbeidet på den nye serien, som er den tredje i rekken.

– NRK har tilrettelagt med et nytt lydstudio der all lyd som ikke var dialog, måtte tas opp på nytt i i-lyd. Vi er veldig stolte over dette og synes det er kjempemorsomt at «Johnny og Johanna» nå er solgt til riksdekkende tysk fjernsyn. Jeg har sett den ferdige dubben, og det er gjort et meget godt arbeid. Hver rolle i serien er besatt av egne tyske skuespillere, sier Sarnes.

Det er NDR/ARD som har kjøpt serien, og den blir nå sendt i barnekanalen KIKA (Kinderkanal) med et seerpotensiale på flere millioner.

Serien er fra før av solgt til og sendt i Sverige, Bulgaria og Nederland. De eneste norske dramaproduksjonene som er dubbet til tysk tidligere, er «Benoni og Rosa» på 1970-tallet og «Sofies verden», kan NRK fortelle i en melding.