Allerede etter det første programmet i westernserien «Ville vesten» på TV3 lukter det fiasko. Bare 95.000 seere valgte å følge TV3s nye storsatsing med countryartisten Liv Marit Wedvik ved tøylene søndag klokka åtte, og i TV3 vurderes det nå allerede tiltak for å forsøke å gjøre noe med de svake seertallene.

– Vi er ikke fornøyd med 95.000 seere, vi er faktisk ganske skuffa. Jeg vil ikke kalle det fiasko, men det er klart vi er veldig skuffa over en slik start. Dette er en stor satsing for TV3, og vi må nå sette oss ned og se på hva vi kan gjøre. Hva vi konkret skal vurdere vil jeg ikke si noe om nå, sier presse- og informasjonsansvarlig i TV3, Glenn Støldal, til Kampanje.

Valgt bort
«Ville vesten» fikk blant annet konkurranse fra TV 2s «Skal vi danse», som satte ny seerrekord søndag med 779.000 seere og en markedsandel i riksuniverset (12+) på 47,1 prosent. Til sammenligning hadde «Ville vesten» en markedsandel på 5,6 prosent, og Støldal erkjenner at TV3 ble valgt bort av seerne.

– Programmet gikk mot «Skal vi danse», som økte seertallene med 120.000 seere. Det er selvsagt tøff konkurranse, og det virker som om vi ble valgt bort av seerne. Hadde vi visst hva som gikk galt, hadde vi gjort noe med det i forkant, sier Støldal.

– Kan det bli aktuelt å flytte programmet?

– Jeg kan ikke kommentere hva vi konkret vurderer, men vi har allerede begynt å se på hva vi kan gjøre. Vi kan ikke leve med 95.000 seere framover, sier han.

Det vil imidlertid ikke være første gang TV3 flopper med en storsatsing utenfor landets grenser. Villmarksserien «Camp Molloy» hadde i 2003 bare 74.000 seere i gjennomsnitt, og heller ikke «Fear Factor» ble noen suksess i utlandet. Trøsten for gårsdagens premiere på «Ville vesten» var at seertallet var stigende for hver del av programmet og at det på det meste var 143.000 seere innom programmet.

Ingen konklusjon
Det har vakt en del oppmerksomhet at TV3 som eneste kanal har valgt å vente med premierene på sine egenproduksjoner denne våren til etter vinter-OL på NRK. Støldal mener imidlertid det er for tidlig å konkludere med om det har vært et smart trekk eller ikke, selv om premieren på «Ville vesten» floppet.

– Foreløpig har vi fått seertall på to premierer. «Top Model» gjorde det veldig bra og etter planen, og denne uka har vi tre nye premierer. faktisk skal vi ha premiere på sju egenproduksjoner denne våren, så det er altfor tidlig å trekke noen konklusjon, bare fordi en premiere gjør det dårlig, sier Støldal.