NRK1 har over flere fredager sendt delfinaler av Melodi Grand Prix, og lørdag var det endelig klart for den store finalen. Under ledelse av programlederne Stian Barsnes Simonsen og Synnøve Svabø kunne hele 1.264.000 seere få med seg at Christine Gulbrandsen vant med sin «Alvedans». Seertallene er meget sterke, men ikke så sterke at de slo fjorårets finale. Den ble nemlig sett av hele 1.352.000 seere.

Markedsandelen til Melodi Grand Prix endte til slutt på sterke 74,6 prosent i riksuniverset (12+), viser tall fra TNS Gallups tv-meter.

Lørdagens finale bidro dermed til at NRK1 «kuppet» lørdagen, for i beste sendetid lørdag hadde NRK1 en markedsandel på hele 72 prosent.

Melodi Grand Prix ble heller ikke forrige ukes mest sette program. For om det skulle være noen tvil: Det programmet heter fortsatt «Nytt på nytt». Med Trond Viggo Torgersen som «stand-in» for Anne Kath. Hærland og Atle Antonsen og Johan Golden som gjester, ble hele 1.330.000 seere sittende å se på «Nytt på nytt» fredag. Det ga NRK1 en markedsandel på 69,2 prosent, og programmet fortsetter å forsvare sin posisjon som det mest populære tv-programmet i Norge.

To til over millionen
Også to andre programmer klarte å bikke millionen i forrige uke, og det var Fredrik Skavlans «Først & sist» fredag med sine 1.251.000 seere og «Riksarkivet» lørdag med sine 1.177.000 seere. Begge programmene på NRK1.