Jakten på sangtalenter i TV 2s «Idol» utfordres denne våren av danseglade kjendiser og talenter på henholdvis TV 2 og TVNorge, men «Idol» ser ut til å greie seg meget bra også i den nye konkurransehverdagen. Fredagens premiere på sesong nummer fire av «Idol» var nemlig den sterkeste premieren målt i seertall noensinne med hele 716.000 seere og en markedandel på 44,6 prosent i riksuniverset 12+, viser tall fra TNS Gallups tv-meter.

– Dette er vanvittig moro! Idol-feberen ser ikke ut til å ville ha noen ende, og tv-seerne har tydeligvis gledet seg enormt til en ny runde. Hyggelig er det jo også å se at Idol-konseptet er så sterkt at heller ikke motprogrammering fra andre kanaler ser ut til å ha betydd noe som helst, sier Bjarne Laastad, presseansvarlig for Idol, i en melding.

«Idol» åpnet en uke tidligere denne våren enn tidligere, men likevel var det altså flere seere som flokket seg foran TV 2-skjermen. Premieren våren 2005 hadde til sammenligning 696.000 seere og en andel på 43,1 prosent. Dermed har premieren på «Idol» gjort det sterkere sesong for sesong siden premieren i 2003 hadde 246.000 seere.

Dermed ser det også ut til at tv-sjef Espen Barås Bye i mediebyrået OMD får rett i sin spådom om at «Idol» ville stå seg godt i konkurransen mot dansen på TV 2 og TVNorge. TVNorges «Dansefeber» åpnet nemlig med 481.000 seere i forrige uke, mens TV 2s «Skal vi danse» samlet 594.000 seere søndag.

– «Idol» er også svært godt etablert med faste seere som igjen vil følge programmet denne våren. Seertallene til «Idol» våren 2005 ligger vesentlig høyere enn det «Dansefeber» hadde på premieren i går. Det som blir spennende er å se hvordan «Dansefeber» gjør det mot «Vil du danse» på TV 2, og her har jeg mest tro på «Dansefeber» på TVNorge, sa Barås Bye til Kampanje fredag.