Dramakrigen torsdag endte med full NRK-seier. De to allmennkringkasterne har nemlig igangsatt en norsk dramakrig i beste sendetid torsdager. NRK har ladet kanonen med seriesatsingen «Sejer - svarte sekunder» og TV 2 har gått i kampen med «Den som frykter ulven» - begge basert på romanserier av Karin Fossums.

Seertallene på gårsdagens to premierer levner imidlertid liten tvil. NRKs norske dramaserie «Sejer - svarte sekunder» knuste TV 2-serien «Den som frykter ulven» med over én halv million seere. NRK fikk 835.000 seere i snitt på premieren og i NRK karakteriserer man dette som «knallsterkt».

– En seier for Sejer, sier Sissel Linden i NRKs informasjonsavdeling.

Markedsandel til NRK på det aktuelle tidsrommet endte til slutt på hele 50,3 prosent i riksuniverset (12+) viser tall fra TNS Gallups tv-meter.

Til sammenligning hadde «Den som frykter Ulven» på TV 2 «bare» 309.000 seere. Det ga TV 2 en markedsandel på 18,6 prosent og må vel karakteriseres som skuffende i beste sendetid for TV 2.