Både TV 2 og TVNorge har gått ut for å fortelle markedet om hva som skjer på kanalene til våren. I TV3 derimot har administrerende direktør Lasse Kokvik holdt en lavere profil, men noen konsepter er allerede ute av sekken. Vårens største satsing på TV3 blir realityserien «Ville vesten» fra USA. Her skal tolv nordmenn ifølge TV3-sjefen ut i elleville prøvelser i det ville vesten.

– «Ville vesten» er reality på sitt beste, med nye spennende elementer, og sjarmerende grep som gjør det til god familieunderholdning, sier Kokvik.

Det er produksjonsselskapet bak «71º Nord», Nordisk Film, som nå flytter prøvelsene til det amerikanske kontinentet på TV3. Men selv om «Ville vesten» er bred familieunderholdning som fort kan dukke opp på søndagen, mener Kokvik at TV3 neste sesong vil fremstå som mer spisset enn tilfellet var i høst.

De brede konseptene «En annen verden» og «Ekstrem oppussing» er begge tatt av plakaten til våren.

– Det var nok mange som ble litt overrasket over at et program som «En annen verden» gikk på TV3. Denne høsten ønsket vi å gå bredere med TV3-produktet i et forsøk på å nå flere seere. Nå gjør vi det litt mer konkret, sier Kokvik.

Drama og dokusåper
Kokvik har i stedet funnet plass til nye og spissede programmer som blant annet en versjon av amerikanske «Beauty and the Geek», som på norsk vil hete «Skjønnheten og nerden». TV3 har kjørt den amerikanske serien, og kaster seg nå for fullt på nerdebølgen TVNorge satte i gang denne høsten.

– Dette er et sosialt eksperiment som er i tiden. Når vi setter sammen skjønnheter og nerder håper vi å kunne oppleve varme kontraster, sier Kokvik.

Totalt regner TV3-sjefen med at våren på TV3 vil ha plass til syv egenproduksjoner.

– Kommer det noen helt nye konsepter på TV3 til våren?

– Det kommer mange nyheter. På den ene siden fortsetter vi med de formatene som har vært gode og rettet mot kvinner, som «Shopaholic» og «Top Model», men vi er også inne i noen helt nye formater som drama og dokusåper, sier Kokvik.

At TV3 nå skal i gang med dramakomedien «Arkivet» er noe helt nytt, og Kokvik mener årsaken til dette er at formatet er utrolig spennende. Et nytt format på TV3 til våren er dokusåpen.

– Til våren skal vi være flue på veggen i «Charterfeber», som er et sjarmerende møte med ferierende nordmenn på Gran Canaria, litt a la «Selskapsreisen», sier Kokvik.

OMD tror på TV3-vekst
I mediebyrået OMD mener tv-ansvarlig Espen Barås Bye at TV3 bør ha muligheter til å vokse til våren, og trekker frem programmer som «Ville vesten» og dramakomedien «Arkivet», som Barås Bye mener vil fenge de som likte «The Office».

– Sendeskjemaet virker trygt og det de har gjort med norsk drama er spennende. Vi tror TV3 kommer til å styrke seg sett i forhold til høsten i år, sier Barås Bye.

Barås Bye mener blant annet at «Ville vesten» vil lykkes bedre enn «En annen verden» og at kvinnesatsingene «Shopaholic» og «Top Model» vil fortsette å gjøre det bra.

– TV3 leverer veldig, veldig godt i denne kvinnemålgruppen og har gode markedsandeler med «Shopaholic» og «Top Model», sier Barås Bye.