TV3s nye juleserie «Tjuefjerde» starter 24 timer før julaften - og akkurat som i den amerikanske spenningsserien «24» skal norske seere følge en tikkende historie time for time. I «Tjuefjerde» blir seerne kastet inn i livet til John Buer spilt av Kim Haugen - altså en fornorskning av «24»s frontfigur Jack Bauer - og hans jobb som superagent, skriver VG.

Det er imidlertid ikke bare de grove handlingstrekkene og rollenavnene i julekalenderen som ligner det amerikanske TV-selskapet Fox' suksesserie «24» - både kostymer og kulisser er forbløffende like.

– Det er vanskelig å si at det ikke er en parodi på «24». Men dette er ikke bare en ren komisk julekalender, den har elementer av drama og spenning, sier informasjonskonsulent i TV3 Arne Vestbø til VG.

TV3 sier videre at de ikke frykter bråk omkring rettighetsopphavet.