– I stedet for finale 2. desember avslutter vi nå 25.november, sier TV 2s pressekontakt for Filmstjerne, Håvard Solem, til Dagbladet.

Også konkurransen og utstemmingen hver fredag, den dagen Filmstjerne sliter mest, er endret. På fredagene har Filmstjerne stort sett ligget godt under 200.000 seere, og for to uker siden ble bunnivået på 136.000 seere nådd. På onsdager trekker serien over 300.000 seere.

– Vi har gått bort fra filming i studio. Settingen ble for teateraktig av det, så nå filmes deltakerne på location - med filmcrew til stede og reelle opptak, sier Solem.

Tv- og radiodirektør Jarle Thalberg i mediebyrået Carat tror TV 2 både sparer og tjener på å forkorte Filmstjerne.

– Det virker jo fornuftig å korte ned. Filmstjerne er jo en stor flopp, og trolig det dyreste TV 2 gjør i høst. Ved å forkorte, sparer kanalen produksjonsutgifter og tjener inn tapte annonsekroner, sier Thalberg til Dagbladet.