I går slapp VG lørdagsbilaget ut av sekken og avistoppene Bernt Olufsen og Rolv Erik Ryssdal kunne fortelle at avisen kommer med bilaget 22. oktober, dagen etter at Aftenposten utgir nye A-Magasinet for første gang. Dermed blir denne oktoberhelga starten på en enda tøffere krig om helgeleserne. Etter seks år som eneste utgiver av helgebilag, vil hardt pressede Dagbladet måtte slåss med de nye bilagene til VG og Aftenposten. VG-redaktør Bernt Olufsen varsler Dagbladet beintøff konkurranse.

Vurderer flere bilag
– Først får Dagbladet en rett venstre Aftenposten fredag 21. oktober og dagen etter får de en i hodet av VG. Konkurransen om leserne kommer til å bli knallhard og det er en kamp vi har tenkt å vinne. Vår målsetning er å bli stor i alle deler av landet, ikke bare i Oslo. Lørdagsbilaget skal appellere til alle lesere. Dette blir ikke et nisjeprodukt, sier Olufsen tørt til Kampanje.

Olufsen forteller at VG kan komme med enda flere bilag etter den storstilte satsingen på lørdagsbilaget.

– Vi fortsetter produktutviklingen i huset. Det kan også innebære nye bilag. Når vi i forbindelse med lanseringen av lørdagsbilaget gjør investeringer på 140 millioner, kan vi også anvende dette på andre satsinger, sier Olufsen uten å røpe hvilke typer bilag avisen jobber med.

– Riktig å vente med bilag
– Vil det komme nyansettelser i kjølvannet av utgivelsen av lørdagsbilag?

– Vi kommer i den nærmeste tiden til å gjennomgå hele organisasjonen og vurdere hvilke behov vi har for ressurser, et arbeid som skjer i forbindelse med budsjettarbeidet. Vi må tilføre satsingene nødvendige ressurser, samtidig som vi beholder trykket på nyhetsjournalistikken.

– Sett i etterpåklokskapens lys, var det riktig å ikke utgi lørdagsbilag da Dagbladet lanserte Magasinet i 1999?

– Nei. Jeg føler at VG hele tiden har utviklet seg i tråd med avismarkedet. Nå skjer det store strukturelle endringer i mediemarkedet og det gjør at papiravisene har behov for å gi leserne unike opplevelser.

VG-redaktøren mener lanseringen av lørdagsbilag er en av de største satsingene i hans redaktørperiode.

– Som enkeltbegivenhet er nok dette en av største. Innføringen av firefargeravis på midten av 90-tallet var også en storsatsing.

Mer sport i februar
I arbeidet med lørdagsbilaget har også hovedavisen blitt gjenstand for oppmerksomhet av avismakerne i Akersgata 55. VGs posisjon som riksdekkende nyhetsavis skal ikke svekkes, ifølge Olufsen.

– Vi kommer til å gå gjennom hele lørdagsavisen og forbedre den rent journalistisk. Det samme skjer med de øvrige utgivelsene resten av uken. Å optimalisere alle utgaver i uken er det viktigste for oss. Nyhetsjournalistikken er vårt hovedfokus og vi kommer ikke til å gi slipp på vår posisjon som landets viktigste nyhetsavis.

– Hvilke områder innenfor nyhetsjournalistikken er det som rustes opp?

– Sportssatsingen økes som følge av investeringene i trykkeriene. Det innebærer at vi kan komme med sportsbilag på lørdag og at sideantallet til sportsbilaget kan økes. Vi har planlagt at det skal kunne skje før Vinter-OL i Torino, forteller Olufsen.