For nå er det klart for et nytt lederskifte i Rubicon TV, selskapet som blant annet har produsert Big Brother, avleggeren Singel 24/7 og Senkveld. Den som skal erstatte Persson i Rubicon er Hrafnhildur Eydal. Eydal har fartstid i fra forlagsbransjen, men er et nytt navn i tv-produksjonssammenheng.

– Jeg kommer til å jobbe i Norge sammen med Eydal frem til sommeren. Deretter reiser jeg tilbake til Sverige og Meter der jeg jobbet tidligere. Min jobb i Norge er over og jeg har funnet en person som kan arbeide som administrerende. Det var en av mine hovedoppgaver da jeg kom til Norge for tre år siden, i tillegg til å omorganisere Rubicon. Men arbeidet med å finne en arvtager har tatt lenger tid enn vi trodde på forhånd, sier Persson til Kampanje.

Meter er Rubicons søsterselskap i Sverige og begge er samlet under den Schibsted-kontrollerte paraplyen Metronome. Metronome har alt i alt 15 selskaper under seg og store produksjonsselskap i alle de fire nordiske landene. I tillegg til Schibsteds 65 prosent eier også Endemol 35 prosent av selskapet.

– Hva blir Eydals viktigste utfordring?

– For Eydal blir det viktig å fortsette å utvikle selskapet og sørge for at Rubicon fortsatt beholder den ledende posisjonen i Norge, sier Persson.

Og for Rubicon ble 2003 et godt år. Selskapet kunne levere 6,5 millioner i overskudd til eieren Metronome av en rekordomsetning på 90 millioner kroner, og inntektspilene peker fortsatt oppover.

– Vi vil klare over 100 millioner kroner i 2004, sier Persson.

Rubicons største oppdrag så langt i år har vært Singel 24/7, realityserien TV3 viste denne våren. Hva Rubicon kommer til å produsere utover i 2004 og under ledelse av Eydal er Persson mer hemmelighetsfull med.

– Vår målsetning er å produsere innen alle typer sjangere og for alle tv-kanalene, og det fortsetter vi med. Mer konkret kan jeg ikke være, sier Persson.]]>