Morten Aass (40) kommer fra stillingen som konsulent for King Kong mobile internet content provider & Concept Communication.

Han har dessuten vært direktør for og grunnlegger av selskapet Infocom Bonnier AB som er et konsulent og produksjonsselskap innenfor nye medier.

Den mest relevante tv-erfaringen har Morten Aass fra stillingen som administrerende direktør i Wegelius TV Skandinavia. Her var han fra 1996-1999. Forut for dette var han daglig leder for Wegelius TV i Norge i perioden fra 1993 til 1995.For øvrig har Aass vært økonomidirektør i Rosenudde Forlag AS som bl.a. utga bladet Tique, samt deleier, sjefredaktør og ansvarlig for oppstarten av Ultrasport.

Den nye toppsjefen møter mange utfordringer, først og fremst gjennom den uavklarte eiersituasjonen i TVNorge som hersker mellom amerikanske SBS og TV 2.

Der er partene enige om at ekteskapet på eiersiden er ulykkelig, men ingen av dem klarer å enes om noen løsning.

All den tid eiersituasjonen er som den er er det også uklart hva TVNorges fremtid blir. Verken TV 2 eller SBS kan legge fremtidsplaner for kanalen så lenge eierne ikke enes om en løsning på eierskapet i tv-kanalen.

TVNorge sitter dessuten i sluttspurten på forhandlingene med lokal-tv om en eventuell ny samarbeidsavtale for den nye konsesjonsperioden for lokal-tv som starter neste år.

Sjefsansettelsen har trukket ut, og flere hadde nok funnet det mer naturlig at eierne ble enige om en løsning på eierskapet før ny toppsjef var på plass.

Kampanje følger pressekonferansen og kommer med mere om denne saken utover ettermiddagen.</preform></p>