– Det er vemodig å takke av etter 410 sendinger, men nå er det slutt. Nå skal jeg slappe av og jeg har allerede begynt. Tidligere i uka glemte jeg å sminke meg før sending, sier Knut Olsen, som har ledet Redaksjon 21 på NRK1 tre ganger i uka de siste tre og et halv årene.

Han har ledet debattene på mandager, tirsdager og torsdager, mens Gro Holm har ledet utenriksmagasinet og debattene på onsdager.

– Det blir vanskelig å forsøke å slappe av. I denne perioden har jeg visst hva jeg skal gjøre hver eneste dag, nå må jeg slappe av. Det blir en egen øvelse å ikke vite hva jeg skal gjøre neste dag, sier han.

I går ble han kapret av redaksjonen, satt i en 17 meter lang limousin og kjørt hjem hvor festen fortsatte. På direkten, uten at Olsen visste om det, holdt Tor Erling Staff en tale og overrakte en gave.

– Produsenten visste om det, men jeg visste ingenting. Det var ganske sterkt, sier han.

I sin siste sesong har Redaksjon 21 hatt et gjennomsnitt på 521 000 seere og en markedsandel på 34,6 prosent i riksuniverset 12+. Toppen var på 836 000 seere mandag 25. februar, mens bunnen var onsdag 22. mai, viser tall fra Norsk Gallups tv-meter.

– Jeg var nervøs i går, nesten like nervøs som jeg var da vi hadde første sending. Man huskes for det siste man gjorde, og i går var de tekniske smådjevlene ute etter meg. Telepromteren gikk ned rett før sending, noe som bare har skjedd én gang tidligere, forteller Olsen.

Tirsdager har hatt lavest seertall, mens onsdager og mandager har hatt litt høyere tall. Torsdager har vært den mest populære dagen denne sesongen.

Olsen ønsker å jobbe i kulissene og har ingen ønsker om å komme fast tilbake på skjermen igjen med det første.

– Nå har jeg ingen umiddelbare planer bortsett fra at jeg skal lede en to timer lang debatt fra Studentersamfunnet i Trondheim til høsten. Jeg har spurt Gud om hva jeg skal gjøre med livet videre, men den eneste guden jeg har fått svar fra er John G. Bernander. Det betyr at jeg blir i NRK, sier Olsen.

Foto: NRK.]]>