Da den siste episoden ble sendt i går samlet 705 000 seere seg foran tv-skjermen, noe som sikret seerrekord og en markedsandel på 45,2 prosent.

– Vi er kjempefornøyde med at serien er blitt så godt mottatt, og særlig gledelig er det at Lekestue har slått godt an hos ungdom i 16 til 17 års-alderen, som vanligvis ikke ser så mye på norske dramaserier, sier prosjektleder Grete Rypdal til Kampanje.

Serien er basert på Roger Kurlands roman med samme navn, og er blitt svært godt mottatt også av kritikerne. Rypdal tror noe av forklaringen på den positive mottagelsen ligger i en høy gjenkjennelsesfaktor.

– For det første er det er en god historie som på mange måter henvender seg til tre generasjoner. For det andre har vi greid å gjenskape et troverdig ungdomsmiljø, med karakterer som står godt til hverandre, sier Rypdal.

NRK-foto: Anne Liv Ekroll.]]>