– Vi satser helt bevisst på bredere underholdning på lørdagskveldene enn vi har gjort tidligere. Derfor er det ekstra hyggelig når vi får så gode seertall som vi hadde lørdag, sier Geir Mikalsen, informasjonssjef i TV 2, til Kampanje.

Lørdag hadde Numme og Gunstrøm – før og nå hele 634 000 seere og en markedsandel på 42 prosent. Det er meget gode tall for TV 2 en lørdagskveld.

Konkurrenten Dan Børge Akerø hadde 968 000 seere og en markedsandel på 62,2 prosent med Den store klassefesten. Tall under én million seere er uvanlig for Akerøs program.

– Det kan tyde på at flere ser på tv og at flere velger å se på TV 2 når de får et godt alternativ, sier Mikalsen.

Effekten av de høye seertallene holdt seg utover hele lørdagskvelden for TV 2. Både Farmen og God kveld, Norge! økte seertallene betydelig, men ikke minst økte markedsandelene med henholdsvis ni og åtte prosentpoeng til 38 og 37 prosent for de to programmene på TV 2.

Med TV 2s helgesatsing i gang økte kanalens lørdags-markedasandel fra uke 38 til forrige uke med nesten to prosentpoeng, til 31,5 prosent. NRK1 reduserte sin markedsandel for lørdagen under ett med 6,1 prosentpoeng til 45,6 prosent.

Tallene er hentet fra Norsk Gallups tv-meter med hjelp fra TV 2.]]>