772 000 betyr en markedsandel på 53 prosent i den sendetida, og ratinga var 21 prosent. Nils og Ronny var altså størst i sendetida i riksuniverset, forteller Kristian Tolonen i NRK Forskningen til Kampanje.

På TV 2 gikk det en håndballkamp mellom Norge og Algerie i samme tidsrom.

Men om publikum valgte Nils og Ronny var Dagbladet og VGs tv-kritikere helt uenige. Hans Rossiné i Dagbladet likte cocktailen. Han skriver blant annet: «Det skal disse gutta ha, de lager underholdende fjernsyn med egen klo og vri. [...] Vi kan vente oss mye moro også i de kommende episodene», skriver Rossiné, i den nedleggingstruede spalten "sett og hørt".

Tore Johansen i VG ble ikke imponert over Nils og Ronny. Han skriver i VG: «... dette var langt mer traurig enn suksessopplegget Walkabout. [...] Jeg håper for deres skyld at de kan by på noe mer engasjerende enn mer eller mindre håpløst amatørskuespilleri og russerevy-tendenser.»]]>