Slik som mange andre avdelinger akkurat nå, må selskapenes markedsavdelinger holde hardt på hver krone og kunne vise hvordan pengene bidrar til virksomheten. Å spre penger ut over alle eksisterende plattformer er ikke aktuelt, og da kan valget ofte falle på velprøvde kanaler når et nytt produkt skal lanseres.

Men får dere mest mulig ut av budsjettet, eller er det på tide å prøve noe nytt? På TikToks svenske kontor sitter Anna Erlandsson. På svensk blir hennes tittel rett og slett "målesjef" (Head of Measurement Nordics & CE). Annas jobb er å veilede annonsører om hva de kan forvente når de for første gang dupper tåen i det store havet som TikTok nå utgjør i den digitale verdenen.

"Jeg hjelper selskapene med å måle avkastningen, hva de får per annonserte krone i form av økt salg, kjennskap eller andre KPI-er de ønsker å måle. I en rask bransje der hver budsjettkrone må rettferdiggjøres er det ekstra viktig, og mye av jobben min går ut på å lære annonsørene hvordan de kan bruke plattformen vår på en mer effektiv måte", forteller hun.

En oppfatning hun ønsker å snu blant annonsørene, er at TikTok først og fremst retter seg mot veldig unge personer. Faktum er at 55 prosent av brukerne i Norden er over 24 år. Men den største forskjellen mellom TikTok og andre sosiale medier er ikke alderen på brukerne - men hvordan de oppfører seg når de bruker mediet.

Vil du begynne å markedsføre på TikTok? Vi har samlet alle ressursene og veiledningene du trenger for å komme i gang. Registrer deg her.

"Våre brukere vil holde seg på TikTok, så å måle hvor mange som har klikket seg videre til en nettside gir feil oppfatning av kampanjenes resultater. Å få brukerne til å oppdage nye merker for eksempel ved hjelp av kreatører, og på den måten skape et forhold, er den typen verdier man bør bygge gjennom oss."

Ifølge Anna er det derfor viktig at annonsører har en tydelig plan fra start om hvordan de skal måle effekten av en kampanje.

Er du interessert i å lære mer om hvordan du kan måle effekt på TikTok? Da kan du fordype deg i vår egen TikTok for Business Measurement Guide her.

En slik måling ble gjennomført av Jan Nielskov og hans team hos Acceleration Nordic da skjønnhetsgiganten L'Oréal, gjennom en MMx-måling (Marketing Mix Modeling), ønsket å sammenligne sin påvirkning i ulike kanaler.

"TikTok er en ny plattform, og det er alltid usikkerhet rundt hvordan man skal investere i slike. L'Oréal er en av pionerene i Norden når det gjelder å bruke TikTok, og vi hadde tre års detaljert data å sammenligne med", forteller Jan Nielskov. Resultatene var oppsiktsvekkende.

  • TikTok gir i gjennomsnitt 30 prosent høyere ROAS (Return on Ad Spend) sammenlignet med andre mediekanaler.

"Et veldig imponerende tall som skiller seg ut. Vi oppdaget også at L'Oréal kunne bruke 4–12 prosent mer av markedsbudsjettet på TikTok uten å se en metning på plattformen."

  • 10 prosent av total inntekt fra TikTok er takket være en blanding av organisk visning og betalt markedsføring.

"Organiske TikTok-visninger bidro til rundt 0,5 prosent av merkevaren NYX' salg både i Danmark og Sverige, der 10 prosent av det totale salget var takket være en blanding av organisk visning og markedsføring. I Danmark så vi en korrelasjon på hele 30 prosent mellom organisk og markedsført materiale."

  • TikTok-annonser som inneholder kreatører er betydelig mer effektive.

"De fleste antok kanskje at kreatører ville gi bedre resultater enn tradisjonelle annonser, men ikke i så stor grad. Annonsene med kreatører var hele 64 prosent mer effektive. Markedsføringen fungerer best når man skaper en synergieffekt mellom kreatører og 'normal' markedsføring."

Jan Nielskov tror at stadig flere annonsører vil flytte over til TikTok i takt med at kjennskapen blir større og brukerne stadig flere.

"TikTok er en plattform som er på vei opp, men den er allerede en stor spiller når det gjelder å nå relevante kunder. Har dere mulighet til å skape kreativt innhold knyttet til deres merkevare, bør dere sterkt vurdere TikTok som markedsplattform", avslutter han.

Vil dere vite mer om markedsføring på TikTok? Registrer dere for vårt nyhetsbrev!