Da Sopra Steria i 2019 ble kåret til Norges beste arbeidsplass for tredje året på rad, overrasket toppsjefen med å sende en personlig og unik video til hver eneste medarbeider. Sjefen hilste til den enkelte mottakeren med å si fornavnet, og brukte deretter informasjon om hvor lenge vedkommende hadde vært ansatt og avsluttet med å dekke til kontorbygningen med en personlig takk til hver enkelt.

Dette var mulig å få til for flere tusen ansatte og tilsvarende mange filmer ved å bruke teknologien til Storm 121 (“one-to-one”), der ulike videoelementer sømløst flettes sammen.

Teknologien fungerer veldig bra

Videohilsenen utløste ikke bare stor begeistring blant de ansatte. Stuntet gikk også til topps når Norges beste arbeider innenfor rekruttering og employer branding skulle kåres i Magnet Awards.

- Vi vant NM-gull i employer branding for en kampanje rettet mot egne medarbeidere med denne teknologien. Det burde fortelle alt, sier Kristin Blix-Elton, markeds- og kommunikasjonsdirektør for Skandinavia i Sopra Steria.

Sopra

Også DNB har erfart hvor kraftfullt personlig tilpasset kommunikasjon fra Storm 121 virker.

- Teknologien fungerte veldig bra da Kjerstin Braathen tok over som konsernsjef i DNB og hun sendte personlig videohilsen til alle våre 10.000 ansatte, sier Vibeke Norum Monsen, divisjonsdirektør for internkommunikasjon i DNB.

Det var på Kjerstin Braathens første dag som ny konsernsjef at Vibeke Norum Monsen og alle hennes DNB-kolleger i flere land mottok hver sin unike, personaliserte video fra DNB-sjefen. Den enkelte mottakeren var en del av innholdet i filmen, noe som ga en fantastisk respons i form av seertall, delinger og tilbakemeldinger.

Om datadrevet video
  • Tar utgangspunkt i data om mottakeren som navn, kjønn, bosted, alder eller kjøpshistorikk
  • Fletter datapunkter (eksempelvis fornavn) inn i hver enkelt film
  • En unik og relevant film distribueres til mottaker 


Umulig å ignorere

Storm 121-sjef Martin Nerstad har tall som viser at 80 prosent av mottakerne av personalisert video åpner den, og 90 prosent ser hele filmen ferdig. Det er milevis over generisk innhold. I følge Mailchimp, som hver måned sender ut over ti milliarder e-poster gjennom sitt system, åpnes i snitt to av ti sendte nyhetsbrev og for under tre prosent av utsendelsene klikker mottakeren på en lenke. 

- Personalisert video skaper økt oppmerksomhet og engasjement ved at det kombinerer relevant innhold med at mottakeren er hovedpersonen. Når mottakeren selv er en del av innholdet er det nærmest umulig å ignorere. Vedkommende føler seg sett, prioritert og ivaretatt, sier Nerstad.

Han forventer at stadig flere virksomheter vil ta i bruk datadrevne og personalisert video i internkommunikasjon og sine digitale kundereiser.

- Når lot du deg sist imponere av en intelligent digital kundereise? spør Nerstad retorisk, og legger til:

- De fleste digitale kundereiser er «flate» og forutsigbare. Her er det store rom for forbedring. Datadrevet kommunikasjon gjennom bruk av personalisert video beriker den digitale kundereisen.

Se invitasjonen til Nordic Choice Hotels Vinterkonferansen:

Om Storm 121

  • Norges fremste fagmiljø for datadrevet film med et team bestående av teknologi- og kommunikasjonseksperter

  • Står bak mer enn 50 personaliserte kampanjer for noen av Nordens største merkevarer, blant annet Redningsselskapet, Nordic Choice Hotels, Coop, Arbeiderpartiet, Lexus, DNB og Sopra Steria

  • Hovedeier er Petter Stordalens PR-byrå Storm Communications