Stenvik Power Group er et strømkonsern som består av to store strømselskaper og flere datterselskap. Konsernet ble startet av den svenske entreprenøren Thommy Stenvik i 2015, og leverer i dag strøm til titusener av kunder. I 2019 arbeider konsernet med å etablere seg i Finland.

Investerte en halv million av egen lomme
Stenvik Power Group hadde en relativt beskjeden start: Thommy Stenvik investerte 500 000 NOK av private midler og engasjerte en daglig leder og en kundeservicemedarbeider.

– Jeg trodde på mulighetene i strømmarkedet, og ønsket å satse for å se hva man kunne oppnå, forteller Stenvik.

Tre kollegaer ble raskt flere, og i dag okkuperer strømkonsernet tre etasjer i representative kontorlokaler på Lysaker Brygge. Stenvik Power Group omsatte i 2018 for 90 MNOK, og omsetningen forventes å dobles i 2019. Stenvik sier at målet er ikke bare å bli ledende i Norge på pris, strøm og kundeservice, men også å bli kåret til Norges beste arbeidsplass.

Omsatte for en kvart milliard i året etter to år
Stenvik forteller at han har kjent på en sterk motstand som et uavhengig strømselskap i Norge. Dette var delvis grunnen til at han ønsket sine to NVE-sertifiserte selskaper under et strømkonsern, sammen med datterselskapene han er deleier i.

– Slik fikk vi flere ressurser til alle selskapene og samtidig flere bein å stå på. Dette viste seg å bli en stor suksess. Samlet omsatte vi for en kvart milliard norske kroner i året etter bare to år, og opplever fremdeles stor fremgang både i Norge og Sverige, forteller han.

På vei mot å bli et nordisk konsern
Stenvik Power Group har ambisjoner om å satse videre i Norden, og er i prosess med å etablere seg i Finland. Stenvik mener strømbransjen har forandret seg mye på bare tre år:

– Markedet var mye mer lukket før, men vi har sett en stor endring den siste tiden. Større åpenhet er bra for dagens unge gründere, og strømkundene er selvfølgelig godt tjent med at den økte konkurransen, sier Stenvik.

Mens andre satser på privatkunder har Stenvik et annet marked i kikkerten. Stenvik Power Group selger strøm kun til norske bedrifter, og Stenvik sier selv at de er gode på å presse ned strømprisene.

– Jeg ønsker at vi skal være best i Norden på det vi driver med. Dette gjelder selvfølgelig primært for strømleveransen, men også for kundeservicen vi yter, sier Stenvik.

Trivsel er nøkkelen til suksess
Hva er egentlig nøkkelen til suksess?

– Suksess og fornøyde kunder starter først og fremst med fornøyde ansatte. Derfor sørger jeg alltid for at alle ansatte har et godt og tilfredsstillende arbeidsmiljø, forteller Stenvik.

Han forteller om begivenhetsrike firmafester, teambuildingkvelder og noen flunkende nye elsparkesykler, som han stolt viser frem i selskapets kontorer:

– Det er den nyeste elsparkesykkelen som alle bloggerne snakker om, ler Stenvik. – De er kanskje ikke så nyttige på kontoret, men de lager mye liv! De ansatte kan bruke dem så mye de vil, og mange bruker dem til og fra jobb.

Trives best som gründer
Stenvik har ingen fast rolle på gulvet i Stenvik Power Group. Han liker heller å se på seg selv som en igangsetter og gründer enn den som driver virksomheten. Den daglige driften overlater han til et dedikert team av dyktige ansatte.

– Jeg er heldig som har så mange flinke folk rundt meg. Uten dem hadde ikke strømkonsernet Stenvik Power Group eksistert, sier Stenvik.

– Når omsetningen øker og selskapet oppleverer å få fotfeste, ønsker jeg å sende skuta videre på egenhånd. Jeg er alltid ute etter den neste utfordringen, og trives veldig godt i rollen som gründer, sier han.

Og på spørsmålet om hva gründertilværelsen betyr for Stenvik, svarer han:

– For hvert selskap og hver bedrift som gründes frem, baner vi vei for unge entreprenører som ønsker å sette sitt preg på næringslivet. Man kommer ingen vei ved å kun være opptatt av egne forretninger. Vi må trosse fordommene og sprenge grenser. Slik blir veien litt enklere for de som kommer etter oss, avslutter Stenvik.