– Vi designer folks digitale hverdag, sier Anders Kunz, Head of Design hos Sopra Steria Creative. – Når man ber om foreldrepenger, er sykemeldt eller skal ta trikken, så har vi designet de digitale tjenestene som brukes. Legges alle løsningene vi har jobbet med sammen, er det nok ingen i Norge som ikke møter dem på et eller annet tidspunkt. I tillegg jobber vi mye med systemer som brukes i arbeidslivet. 

Nå vokser selskapet, og det skal ansettes fire Creative Leads; tre i Oslo til enhetene tjeneste, innhold og digital design, samt én i Stavanger. Som Creative Lead får du både ansvar for utviklingen i Sopra Steria Creative, samt fag- og business ansvar, samtidig som du blir del av landets største designmiljø. Anders og kollegaene ser etter deg som både er råflink i faget, men samtidig ydmyk nok til å forstå at ett geni ikke kan løse alt alene. 

– Du bør kunne sitte hos en kunde og diskutere strategi på høyt nivå, og samtidig se på små detaljer og si at “denne knappen må ha annen farge og være mer til høyre”, forklarer han.

Fokus på digitalt utenforskap

Som Creative Lead vil du jobbe med noen av samfunnets største utfordringer. 

– Vi er ekstremt opptatte av digitalt utenforskap. I Norge lever 17 % av befolkningen med en form for funksjonsnedsettelse som gjør det vanskelig å være en del av det digitale samfunnet. Dette utfordrer vi kundene våre på, forteller Anders.

Den digitale virksomheten er et annet fokusområde, og også her står utfordringene i kø. Hva skal skje med tidligere ansatte når jobber digitaliseres? Og er det smart å sitte i Oslo og vurdere forholdene ved en kinesisk fabrikk gjennom VR-briller?

– Ofte skrur vi også opp nye, digitale verktøy, som folk verken klarer å bruke eller ser nødvendigheten av. Det skaper et arbeidsliv der mange offentlige og private virksomheter blir mindre effektive. Vår jobb er å forbedre disse situasjonene med utgangspunkt i medarbeidernes behov. Slik håper vi å fjerne en del frustrasjon, forklarer Anders. 

Bevisstgjøring gjennom etikkdiskusjon

Sopra Steria Creative har som mål å bli det mest meningsfylte stedet for kreative folk.

– Oppgavene vi utfører for Nav og Politiet, betyr noe for folk over hele landet. Men å være en meningsfull arbeidsplass handler også om hvordan vi jobber, og hva vi fokuserer på internt, sier Anders.
Han innrømmer at han ikke har alle svarene klare på hvordan selskapet skal bli det mest meningsfylte stedet for kreative: – Det skal jeg finne ut sammen med blant annet våre nye Creative Leads! sier han. – I mellomtiden er min jobb som leder å skape troen på at dette vil bidra til at selskapet går enda bedre.

Anders tror de nyansatte vil sette pris på handlingsfriheten og ansvaret for store, viktige prosjekter. 

– Du vil sannsynligvis bli overrasket over hvor mye som er mulig, til tross for at vi er et stort selskap med nesten tre tusen ansatte. Hvis du trenger et team til en oppgave, kan det vedtas samme dag. Det er mer startup-stemning her enn mange kanskje tror! avslutter Anders.

For å lese mer om stillingen som Creative Lead Tjenestedesign, trykk her
For å lese mer om stillingen som Creative Lead Digital Design, trykk her
For å lese mer om stillingen som Creative Lead Innholdsdesign, trykk her