Jógvan Brimheim Gunnarsson og Kine Aarum i tech-selskapet SMOC.AI forklarer deg hvorfor. De som allerede har lagt opp kampanjene sine rundt ovennevnte tankegang, opplever allerede ekstremt spennende resultater. Vi snakker om Conversational commerce - den fremvoksende markedsføring- og salgsmetodikken som lar bedrifter legge opp til prat med deres leads og kunder, uten at det må sitte en ansatt parat på andre siden. Tall fra Shoppop viser at landingssider som tar i bruk metodikken, konverterer 3-4 ganger så mange som “klassiske” landingssider.  En undersøkelse fra Facebook for Business viser at 40% av de spurte hadde handlet fra bedrifter, grunnet deres bruk av conversational commerce

- Disse tallene er imponerende i seg selv, men de tar ikke høyde for andre dimensjoner slike konverteringssamtaler også kan bruke, som gamification og rewards. Det er her SMOC-kampanjer kommer inn i bildet, sier markedssjefen i SMOC.AI, Jógvan Brimheim Gunnarsson.

Markedsføring bør bort fra statisk, enveis “roping”

- Det er hele konseptet med digitale, engasjerende og motiverende samtaler som er nøkkelen i SMOC-kampanjer, utdyper Gunnarsson.

 - Siden de første nettbutikkene kom på banen på 1990-tallet har det fundamentalt sett stått ganske stille, rent dialogmessig. Selvsagt har nettsider blitt bedre i form av interaksjonsdesign og uttrykk, og skreddersydde apper og mer personaliserte brukeropplevelser har gjort shopping mer bekvemmelig. Men i bunn og grunn er fremdeles nesten all salg-, marked- og lojalitetskommunikasjon enveis med leads og kunder: “Tilbud!”, “Se her!”, “Kjøp nå!”, og lignende. Som markedsfører elsker jeg at vi nå er på vei mot en hverdag der jeg kan legge opp til en belønnende prat med de jeg ønsker å engasjere, og ikke bare i form av å bli overlesset med “roping” fra alle hold. 

Jógvan og resten teamet i den norske tech-startupen nærmer seg lansering for neste generasjon av deres conversational commerce-platform. Customer success-ansvarlig i selskapet, Kine Aarum hopper inn: - Vi har jobbet mye med å utvikle en løsning som gir markedsførere og selgere mer frihet i utvikling av conversational commerce-kampanjer. Vi er veldig fornøyde og stolte av det vi nå kan tilby, og ser frem til å hjelpe alle på vei til maks utbytte av tjenesten.

Ideelle samtaleopplevelser online

- Se for deg hvordan det var å skaffe seg nytt mobilabonnement før i tiden. Den gang gikk du til en fysisk butikk, ble spurt en rekke spørsmål rundt bruk og behov, før du plutselig ikke bare hadde et nytt abonnement og nytt SIM-kort, men også ny mobiltelefon og deksel som passet til. Hovedårsaken til at du endte opp med å dra fra butikken med mer enn du så for deg, var jo ofte grunnet den gode samtalen med den ansatte. En samtale som kanskje førte til en så god opplevelse det var verdt å prate om med venner, familie og kollegaer. Og når den gitte butikken eller mobiloperatøren fulgte deg opp neste gang, enten da du var innom igjen eller du ble kontaktet per telefon, var det langt mer sannsynlig at du stilte deg positiv til årsaken til at du ble kontaktet. Enten det dreide seg om en spørreundersøkelse, oppgradering av abonnementet ditt, å få bekjente til å skifte operatør, osv. Interaksjoner som dette bygger lojalitet, skaper forståelse, kartlegger behov, og motiverer deg til å handle. Dette fordi interaksjonen med mobiloperatøren var forankret i belønnende og motiverende samtaler.

- Sett dette opp mot hvordan et slikt kjøp hovedsakelig gjøres i dag; online. Aktører bombarderer deg med aggressiv reklame og markedsføring, de får deg inn på de digitale flatene sine, fortsetter monologen sin - og hva skjer? Enten klarer de å konvertere deg der og da, eller så skjer det som oftest skjer; du forlater siden og du blir fotfulgt rundt omkring på nettet i form av plagsom retargeting. Det er lite motiverende og givende med denne type interaksjoner, versus den betraktelig mer ideelle fysiske opplevelsen. 

SMOC.AIs visjon er at alle bedrifter skal kunne legge opp til slike ideelle samtaleopplevelser online, ved hjelp av deres conversational commerce-teknologi.

 - Vi ser at konseptet bak fagfeltet blir mer utbredt og at det finnes andre tilnærminger, men ingen vi har kartlagt så langt har den helhetlige kampanjetilnærmingen vi har i vår tjeneste, forteller Gunnarsson.

 - I tillegg har vi ikke sett noen andre med vår kombinasjon av gamification, rewards og AI, som er elementene vi virkelig skiller oss ut med, runder Kine Aarum av.

Reward attention

Onsdag 14. april kl 13:00 holder SMOC.AI webinar om conversational commerce, med formål om å få markedsførere, selgere, lojalitetssjefer eller lignende, til å henge med i timen. Webinaret er gratis, og du melde deg på - ikke sjokkerende nok - via en conversational commerce-basert SMOC-kampanje.

 - Vi vil jo vise at vi tar vår egen medisin, i tillegg til at vi vil gjøre det enkelt, og belønne interessenter for å anbefale webinaret videre, forklarer Jógvan. Alle som deltar på webinaret vil motta hvert sitt digitale MasterCard-gavekort med verdi på 250 kr, som kan brukes i alle nettbutikker som godtar vanlige MasterCard. Når noen som har blitt anbefalt webinaret via SMOC-kampanjen også deltar, mottar den som anbefalte vedkommende også 250 kr ekstra på sitt gavekort. SMOC.AI legger med andre ord opp til at det skal gå sport i det å få folk med seg på å lære om conversational commerce.

 - Selvsagt er viral effekt del av hvorfor vi har belønninger som dette, men mest er det jo for å leve etter slagordet vårt “Reward attention”, avslutter Kine.

Lær mer om og registrer deg til webinaret her!