Ute er det mørkt, vått og kaldt, men i det vi trer inn i RoomSketchers lokaler på Lysaker blir det straks et lysere og mer vennlig klima.

- Vi flyttet hit sist vinter da vi vokste ut av lokalene i Oslo sentrum, smiler Salgs- og markedssjef Trine Bretteville.

- De siste årene har vi vokst raskt og hatt behov for å utvide staben, så da fant vi ut at dette var et godt sted for oss å være.

At den norske bedriften har trengt flere folk er ikke overraskende når man har sett på utviklingen; Selskapet har nemlig hatt positiv økonomisk vekst helst siden starten i 2007, og kan skryte av at de har kunder over hele verden som frem til nå har generert hele 7 millioner plantegninger. Blant kundene til RoomSketcher finner vi store og små bedrifter innen eiendom og design, samt privatpersoner. De fleste velger å tegne plantegninger selv i RoomSketchers tegneprogram, mens resten bestiller ferdige plantegninger i 2D eller 3D gjennom RoomSketchers egen Tegneservice.

Hvorfor har RoomSketcher suksess?

Vi spør Salgs- og markedssjef Trine Bretteville hvordan RoomSketcher klarer å dra inn over 100 000 brukere i måneden.

- Først og fremst har vi en attraktiv tjeneste der basisfunksjonene, nemlig å tegne plantegninger og visualisere dem i 3D, er gratis for hvem som helst over hele verden. I tillegg handler det om å tenke stort. Vårt produkt er en digital tjeneste, og når produktet ligger online, er veien ut i verden mye kortere enn om man skulle solgt fysiske varer og tjenester.

Her er noen av aktivitetene som, ifølge Trine Bretteville, har gjort RoomSketcher til en internasjonal suksess:

  • Vi investerer betydelige beløp i annonser på Google og Microsoft (Bing) sine platformer. Disse annonsene trekker store mengder trafikk til RoomSketcher.com. I Norge bruker man mest Google som søkeplatform, men i andre land kan Bing være vel så vanlig å bruke.

  • Vi har en enkel nettside som er lett å oppdatere og utvide med nytt innhold. Dette gjør at vi til enhver tid er relevante for målgruppene våre, noe som er helt essensielt både for å trekke trafikk og få konverteringer.

  • Vi har valgt ut våre 10-15 nøkkelord som vi vet målgruppene våre søker på. Vi har laget en side som omhandler hvert nøkkelord, og for å booste relevansen i søkemotorene har vi 3-5 undersider som støtter opp hovedsidene, i tillegg til en blogg.

  • Vi har studert mange suksessfulle amerikanske firmaer (f.eks. Campaign Monitor) for å se hvordan de klarer å få en høy konverteringsrate på nettsiden. Trikset er å ha få, men tydelige, call-to-actions. De fleste er på nettsiden vår for å få tilgang til plantegnings-programmet, og vårt mål er å gi dem det, så da gir det lite mening å oppfordre dem til å klikke andre steder på nettsiden.

  • Vi bruker sosiale medier aktivt for å spre innhold. Dette gir trafikk inn til nettsidene våre, noe som igjen er positivt for søkemotoroptimalisering.

  • Vi vet at jo mer informasjon folk må gi fra seg, jo vanskeligere er det å få dem til å konvertere. For å få tilgang plantegnings-programmet krever vi kun en gyldig e-post adresse, så får vi heller samle inn mer informasjon senere i kundereisen.


Hvordan forvandle gratis-brukere til betalende kunder

- Det er kjempegøy å få mange nye brukere, men samtidig ønsker vi å forvandle flest mulig av dem til å bli betalende kunder, sier Bretteville. – Noe av det viktigste vi gjør er å lære opp brukerne i å bruke RoomSketcher. Dette gjøres gjennom en serie onboarding-eposter der brukerne får en enkel innføring av hvordan programmet fungerer og hvilke muligheter som ligger der.

Etterhvert som kunnskapen blant brukerne øker, kommer også interessen for å ta i bruk muligheter og funksjonalitet som kun betalende brukere får tilgang til. Da kan man enkelt bli oppgradert fra å være en gratisbruker med tilgang til kun basisfunksjoner, til å få glede av alle tjenestene RoomSketcher har å by på.

- 2019 har vært et rekordår, og nå ser vi etter flere mennesker som kan hjelpe oss og nå nye høyder, sier Trine Bretteville.

Vil du være med å bygge videre på en suksesshistorie? RoomSketcher søker nå en markedskoordinator. Trykk her for å lese mer om stillingen.