NRK, P4 og Bauer har alle lansert nye DAB-kanaler i forbindelse med første FM-slukking den 11. januar i år. Nå viser ferske lyttertall at det er P10 Country som har falt best i smak hos lytterne.

Over 220 000 ukentlige lyttere
I forbindelse med slukkingen av det riksdekkende FM-nettet ble det lansert fem nye radiokanaler, og dermed er det nå 30 riksdekkende DAB-kanaler her i landet. De nye kanalene var P4s P10 Country og P9 Retro, Bauer Medias Vinyl og Topp 40, samt NRK Trafikk.

Ferske tall viser nå at P10 Country i snitt har hatt over 65 000 daglige lyttere siden lanseringen, noe som er mer enn dobbelt så mange som de andre nye kanalene har av daglige lyttere.  Kanalene P9 Retro, Topp 40 og Vinyl ligger på rundt 30.000 daglige lyttere.

Gjennomsnittlig ukentlig dekning for P10 Country har vært på 222 000 lyttere siden oppstart.

Lyttertall for P10 CountryFlere nye DAB-kanaler ble lansert da FM-slukkingen startet 11. januar. P10 Country er folkets soleklare favoritt.

Lytterne har fått den kanalen de ønsket seg
Programredaktør i P4, Anders Opsahl, innrømmer at han er litt overrasket over den overveldende mottakelsen av P10 Country, selv om han på forhånd hadde fått klare signaler fra lytterne om at en ren countrykanal var noe som manglet i Norge.

- Vi visste at dette var en kanal mange av våre lyttere ønsket  seg, men at en countrykanal skulle bli den store lyttervinneren blant de nye kanalene er likevel litt overraskende, sier Opsahl.

Han understreker at dette er en kanal som også leverer redaksjonelt innhold og nyheter gjennom hele døgnet, men at det er all den gode countrymusikken som er den store stjerna.

Utvikler spillelisten hele tiden
- Det finnes vanvittig mye fin country som ikke blir spilt, så derfor dedikerer vi nå en hel radiostasjon til artister som Shania Twain, Keith Urban, Garth Brooks og LeAnn Rimes, sier Anders Opsahl.

Han forteller at redaksjonen opplever en massiv respons fra lytterne daglig, og at de blant annet engasjerer seg i hvilken musikk de mener bør spilles. – På den måten utvikler vi hele tiden spillelisten vår i tråd med det våre lyttere ønsker seg, avslutter han.

Programledere på P10 Country er blant andre Michael Andreassen, Tony Ågotnes, Gunvor Roti Dal, Hanne Bjørnevik og Simen Sveen.