Flere ønsker å produsere bedre innhold, men i realiteten klarer få å leve opp til sine egne ønsker. Det står ikke nødvendigvis på viljen, men mange befinner seg i en tidsklemme hvor de ikke har kapasitet til å levere mer enn de gjør. I alt fokuset på innholdsproduksjon, er flere kommunikatører frustrert over at gode muligheter og stort potensial seiler forbi, uten at de klarer å dra nytte av det. Mange blir hengende etter. For å øke effektiviteten kreves smartere tilnærmingsmåter, og en strømlinjeformet strategi for digitalt kommunikasjonsarbeid. 

I juli 2015 gjennomførte Mynewsdesk en spørreundersøkelse med over 1200 respondenter om digitale utfordringer de møter i rollene sine. Undersøkelsen ble besvart av kommunikatører fra Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannia og Singapore.

Dette er de største utfordringene de møter i jobben sin:

De forventes å produsere mer innhold
Samtidig mottar de ikke en tilsvarende økning i budsjett. Kun 23 prosent svarte at de mottok en økning som reflekterte kravet om å produsere mer innhold.

De mangler kvantifiserbare metoder for å måle effekt
Mangelen på en effektiv og standardisert metode for å måle ROI på digitale PR-tiltak gjør det vanskelig å etablere kredibilitet, få gjennomslag hos toppledelsen og øke budsjettene.

De får ikke opplæring i hvordan de skal bruke nye digitale kanaler
De fleste lærer underveis og tilegner seg kunnskap om sosiale medier og ny teknologi uten å motta strukturert opplæring.

De trenger økt tillit fra toppledelsen
Det er fortsatt en utfordring å publisere og spre innhold effektivt. Tungrodde interne godkjenningsprosesser undergraver den største fordelen med sosiale medier – tempo.

Kjenner du deg igjen?
Last ned rapporten «Digital PR - From challenges to opportunities» hvor vi også presenterer et knippe løsninger på de vanligste utfordringene.