Tech-gigantene Alibaba, Google og Microsoft investerer milliarder av dollar i nye selskaper som DeepMind og OpenAI og har dermed startet et nytt digitalt våpenkappløp. Forventningene er enorme og mange snakker om en fjerde industriell revolusjon når en ser for seg produkter som intelligente roboter, smartbyer, selvkjørende biler, nevroteknologi og genredigering.

På årets store konferanse «Media Business – The Age of Revolution» kommer det derfor til å handle mye om kunstig intelligens og hvordan vi i dag bruker teknologien til å forme morgendagens forretningsstrategier, drive innovasjon og produktutvikling og betjene kundene og leserne, ikke bare i medie- og kommunikasjonsindustrien, men også i næringslivet for øvrig.

En av årets store headlinere er den tidligere sjeføkonom i Swedbank, Anna Felländer, som mener Norden kan konkurrere med de amerikanske og kinesiske gigantene med kunstig intelligens.

- I Norden er vi gode på å kombinere verdier og bærekraftige forretningsmodeller. Vi kan ikke konkurrere med USA og Kina i den teknologiske utviklingen av kunstig intelligens, så vi må fokusere på vertikaler og ha en humanistisk tilnærming, sa Felländer nylig i podkasten til stiftelsen Tinius som er en av samarbeidspartnerne til Kampanje på «Media Business»-konferansen.

Felländer er av svenske Veckans Affärer kåret til en av Sveriges supertalenter og en av landets viktigste meningsbærer og teknologistemmer. Hun sluttet i Swedbank i 2017 for å gründe AI Sustainbility Center og sitter i dag i en rekke styrer og har vært spesialrådgiver for Boston Consulting Group. Digitaløkonomen har også vært rådgiver for den svenske regjeringen i ti år.  Den siste tiden har Felländer vært spesielt opptatt av de etiske sidene ved teknologirevolusjonen.  

- Hvis nordiske selskaper unngår etiske fallgruver i utvikling og bruk av kunstig intelligens, vil de bli ekstremt konkurransedyktige, sier hun.

I tillegg til Felländer kommer også McKinsey-partner, Adam Bird, til Norge for første gang. Bird er også global sjef for McKinseys team på medier- og underholdningsindustrien og vil snakke om hvordan den nye teknologien vil bre om seg i næringslivet og samfunnet for deretter dykke ned i best practice-caser. Til konferansen kommer også Deloittes egen sjef for TMT-teamet (telekom-, medier- og teknologi), Alex Mogg.

- Etablerte aktører konfronteres i økende grad med alarmerende nyheter rundt sine eksisterende posisjoner i et fremtidig tv- og videolandskap. Men ville alle de dramatiske spådommene finne sted? Vi har tatt i bruk det beste vi har av topp moderne AI-teknologi for å finne svarene, sier Mogg.

I år er det åttende året på rad Kampanje arrangerer vår store «Media Business»-konferanse der målet alltid er å levere det ypperste av innhold til deltagerne. Konferansen er en strategisk møteplass for ledere i medie- og kommunikasjonsindustrien, men også tilstøtende bransjer og næringslivet for øvrig.

Her kan du lese mer om årets konferanse og se hele programmet.