I slutten av 2022 fikk medie- og underholdningsmarkedet seg en overraskende kalddusj. Ved samme tidspunkt året før, lå industrien an til å oppnå en imponerende vekst på 7,3 prosent på global basis. Imidlertid konkluderer den siste rapporten fra konsulent- og revisjonsgiganten PWC med en nedgang til 5,4 prosent. Den siste PWC-rapporten slår dermed fast at veksten på langt nær blir like høy som først antatt.

PWC mener at faktorer som «inflasjon, usikkerhet på grunn av konflikten i Ukraina og geopolitisk ustabilitet», har ført til at forbrukerne blir mer tilbakeholdne. Brukerinntekter har tradisjonelt vært den største inntektskilden i medieindustrien, men ifølge PWCs «Media and Entertainment Outlook 2023-2027» vil denne delen av markedet kun oppleve en gjennomsnittlig årlig vekst på 2,4 prosent de kommende årene frem til 2027, og utfordres dermed av annonser som den viktigste inntektskilden. 

På den kommende «Media Business»-konferansen i Oslo den 31. oktober vil PWC-partnerne i Norge, Eivind Nilsen og Øystein Blekå Sandvik, fordype seg i tallene. Her vil PWC også presentere helt ferske tall utarbeidet for det skandinaviske markedet.

Spotifys milliardmål

I tillegg har vi invitert Jenny Hermanson, Managing Director for Spotify Nordic, til å dele innsikt om hvordan Spotify planlegger å vokse i uforutsigbare og utfordrende tider. Spotify er en av få strømmetjenester som for tiden klarer å øke antallet abonnenter, og Hermanson kommer til «Media Business» med foredraget «Driving User Growth in Volatile Times - How to Reach 1 Billion Users by 2030.» 

Spotify startet som en digital musikktjeneste på midten av 2000-tallet, men har i dag utvidet virksomheten til også å inkludere podkaster og har på kort tid blitt verdens største plattform for lydinnhold med sine over 500 millioner brukere og 220 millioner premium-abonnenter. Hermanson vil avsløre hvordan Spotify jobber med innovasjon og de kriteriene de følger for suksess i podkastmarkedet.

På «Media Business 2023-2027» vil du også få sjansen til å møte noen av Nordens mest innflytelsesrike mediekonserner. Dette inkluderer Anders Eriksson, administrerende direktør i Bonnier News, Siv Juvik Tveitenes, konserndirektør i Schibsted News Media, og Stig Ørskov, administrerende direktør i JP/Politiken Media. De tre møtes til et nordisk toppmøte som vil bli moderert av vår egen redaktør, Knut Kristian Hauger, fra Kampanje Media.

Dette er bare noen av høydepunktene på programmet for denne dagen der vi også vil få verdifull innsikt fra McKinsey og partner Theodor Vendrig som vil snakke om kunstig intelligens i foredraget «Venn eller fiende? GenAI-teknologiens potensiale for medie- og kommunikasjonsbransjen.»

Tine Austvoll Jensen fra Google og Peter Nørrelund, administrerende direktør i Viaplay, vil også dele av sin ekspertise og tanker. Nørrelund, kjent for å inngå spektakulære rettighetsavtaler på TV-markedet, vil gi oss en oversikt over utviklingen i det svært konkurranseutsatte markedet og peke på hva som vil være det mest ettertraktede innholdet for TV-kanaler og strømmetjenester fremover. Han vil også gi innsikt i Viaplays fremtidige planer etter en omorganisering.

Du kan se det endelige programmet her!

Med årets program fortsetter «Media Business»-konferansen å være en av landets viktigste arenaer for å forstå de medie- og kommunikasjonsbransjens største utfordringer – og det for 12. året på rad!