For sin velkjente Gartner Magic Quardrant omdefinerer nå Gartner markedet for publiseringløsninger (CMS/WCM) til Digital Experience Platforms (DXP). Det er en interessant utvikling der kravene til løsninger blir mer fokusert på sluttkundens brukeropplevelse - i tillegg til å være en effektiv plattform for å publisere innhold i ulike kanaler som dekker større deler av kundereisen.

Les artikkel fra CMS Wire om du ønsker flere detaljer om hvorfor Gartner gjør denne endringen.

Om Gartner

Siden grunnleggelsen i 1979 har Gartner vokst frem som det ledende forsknings- og rådgivningsselskapet. De har gått fra å bare fokusere på rådgivning rundt teknologi til å gi ledere i bedrifter forretningsinnsikt, råd og de verktøy som trengs for å prioritere, bygge morgendagens organisasjon og nå sine mål.

Det trengs mer enn et CMS for en optimal kundereise

Gartner definerer Digital Experience Platforms (DXP) som: “Integrated set of core technologies that support the composition, management, delivery and optimization of contextualized digital experiences. DXPs entail a high degree of emphasis on interoperability and cross-channel continuity across the entire customer journey.”

Som definisjonen sier handler DXP om langt mer enn bare at innhold skal publiseres, håndteres og presenteres. For å kunne dekke større deler av kundereisen og gjøre denne så optimal som mulig for hver enkelt besøkende trengs mer enn et CMS. Områder som personalisering, marketing automation, AI, maskinlæring og analytics er naturlige deler i en løsning som faller inn under Digital Experience Platforms (DXP).

Episerver i tet som eneste norske i den nye Gartner rapporten

Vi er veldig stolte av at Episerver er anerkjent som leder i den nye Magic Quadrant for DXP som den eneste med stor norsk tilstedeværelse. Men hvorfor er det viktig for norske kunder at Episerver anerkjennes som en leder i Gartners kvadrant? Med over 30 partnere, 600 kunder og eget kontor i Oslo har Episerver en unik posisjon i det norske markedet som gir våre kunder trygghet, forutsigbarhet og tilgang til lokal kompetanse. 

Trygghet og langsiktighet for deg som norsk kunde

Med et så stort miljø rundt Episerver gir det gode forutsetninger for å ligge i forkant av utviklingen og tilpasse seg markedet. Med den hastigheten digitalisering av forretning og prosesser har er valg av riktig plattform kritisk. At Episerver anerkjennes som Leder i konkurranse med store internasjonale aktører gjør at du som kunde kan leve godt med Episerver i lang tid. Som ekstra trygghet får verdien av lokal tilhørighet og lokal kompetanse.

Få tilgang til hele rapporten fra Gartner gratis og les mer om hvordan de ulike plattformene vurderes her!