Elevo Norge er et relativt nyoppstartet strømselskap som har gjort stor suksess på svært kort tid. I 2019 slo selskapet alle rekorder og omsatte for nærmere 100 millioner kroner. Vi har tatt en prat med styreleder i Elevo Norge, Marcus Frost, for å få noen gode og helt konkrete råd.  

Hvem er du?

Marcus Frost er opprinnelig fra Sør-Sverige, men flyttet til Norge for å forfølge spennende karrieremuligheter. Han beskriver seg selv som en eventyrlysten og målbevisst mann som tror på hardt arbeid. 

– Etter å ha vært med på å bygge opp flere bedrifter over hele Europa, ble jeg involvert i et nytt og kult prosjekt via venner, forteller Frost.

Frost likte godt tanken på å bosette seg i Norge. Han forelsket seg hodestups i de norske fjordene og fjellene, og fant både inspirasjon og motivasjon i den norske fjellheimen. 

Etter en intensiv, men kontrollert oppstart, har Elevo Norge nå etablert seg som en sterk aktør på det norske markedet. 

– Det har vært mye hardt arbeid, men for meg handler det om gleden av å bygge opp noe fra bunnen av, spesielt i et så sterkt marked som strømmarkedet, sier Frost. 

Videre deler Frost sine beste råd til andre som ønsker å lykkes som gründere.

Gode råd for gründere

1. Vær der det skjer

Frost mener at Oslo er et flott utgangspunkt for gründere i Norge, for her har man tilgang til et stort nettverk av både entreprenører og investorer. I oppstarten er det spesielt viktig å være til stede der ting skjer, og delta på aktiviteter og arrangementer for nettverksbygging. 

Da Elevo Norge startet i 2016, var det viktig å ha tilgang til miljøet i hovedstaden - ikke bare for å finansiere oppstarten, men også for å dele erfaringer og råd med likesinnede. 

– Oslo er et godt utgangspunkt for gründere i alle bransjer og på alle nivåer, mener Frost. 

2. Bruk nettverket som springbrett

Alle gründere bør arbeide med nettverket fra dag én. Er du usikker på hvordan du skal gjøre dette, har Frost følgende råd:

– Vær der gründermiljøet samles. I Oslo er det for eksempel på Mesh, Spaces eller 657 Oslo. Følg med på arrangementskalenderen for din bransje, og delta på store og små eventer, tipser Frost. 

– Presenter deg selv og ideen din for folk som kan hjelpe, og husk alltid å spørre om du kan bidra med noe tilbake, fortsetter han. 

Et godt nettverk er alfa og omega, uansett hvor god forretningsplanen er. Som gründer trenger man å komme i kontakt med de riktige menneskene som kan åpne de riktige dørene. Hvis du bruker det riktig, fungerer et godt nettverk som et springbrett til nye muligheter. 

3. Snakk med kundene

I dag foregår nesten all kommunikasjon elektronisk, og derfor er man ikke avhengig av geografisk nærhet til kundene. Det kan likevel være en fordel å være i nærheten, spesielt i oppstartsfasen. 

– Hvis du er der kundene er, har du større mulighet til å danne fokusgrupper, ansette testpersoner og gjennomføre markedsundersøkelser. Dette er kjempeviktig i oppstartsfasen til en bedrift, mener Frost. 

– Du kan faktisk stille deg opp på stand midt i byen, og la folk teste produktet ditt helt gratis. Da finner du fort ut om det finnes et marked for det du har å tilby, og om det er interesse og betalingsvillighet, tipser han. 

4. Sett sammen gode team

Enhver gründer er avhengig av å ha flinke folk rundt seg. Det sier kanskje seg selv at man bare skal ansette talentfulle folk, men det er også viktig å sette sammen grupper med mennesker som trives sammen - både faglig og sosialt. 

– Hos Elevo er vi en gruppe i menneskelig målestokk. Vi deler et sterkt engasjement for våre kollegaer og samarbeidspartnere, og vi forsøker å inspirere og motivere hverandre hver eneste dag, forteller Frost. 

Teamet i Elevo ble delvis satt sammen gjennom nettverk, og delvis ved å intervjue aktuelle kandidater til nøkkelposisjoner. Frost forteller at det var mye viktigere for han å ansette folk med gode holdninger, enn at de hadde årevis med arbeidserfaring. Resultatet er et team av ansatte som arbeider godt mot det samme målet. 

5. Feire suksess sammen

Frost sitt siste råd til nye gründere er å huske å feire hverandre i bedriften:

– Mitt mål med karrieren er å stå foran et vinnende team og feire suksess sammen, forteller Frost. 

En inspirerende og motiverende arbeidsplass vil få ut det beste i alle ansatte. Da føler de stolthet i det de gjør, de presterer og samarbeider bedre og engasjerer seg i at bedriften gjør det bra. 

– Et godt arbeidsmiljø skjer ikke av seg selv, og alle har et ansvar for å skape en hyggelig og effektiv arbeidsplass, fra topp til tå, mener Frost. 

Hos Elevo Norge blir suksess feiret med sosiale arrangementer, felles treningsøkter, bonuser og andre goder til de ansatte. Elevo Norge er i dag en sterk aktør i det etablerte, norske strømmarkedet, og holder til i moderne lokaler på Lysaker utenfor Oslo.

Navnet Elevo står for “EL evolusjon”. Vi ønsker at hele vår merkevare og visuelle identitet skal oppfattes som varm, positiv, tilstedeværende og pålitelig. Elevo Norge skal være det klare valget for en pris- og miljøbevisst kunde.