I ett år har juryleder Chris Tallerås Steen, kommersiell direktør i Aller Media, og bl.a. en ekstern jury jobbet med å sile ut hvilke caser de mener fortjener å bli løftet frem i den gjeve casekonkurransen Aller Best.

Hvert kvartal kom to caser gjennom nåløyet. I tillegg fikk også to «wildcards» finaleplass.

Nytt av året er at det er to kategorier å hevde seg i: Effekt og kreativitet. Disse har fokus på henholdsvis resultater og effekt, og nyskapning og originalitet.

Den 28. februar var det duket for lokal finale i Aller Medias lokaler på Hasle, hvor de ti beste casene ble presentert og alle – de ansatte i kommersiell avdeling og et par hoder fra toppledelsen i huset – fikk muligheten til å avgi sin stemme.

Etter en opptelling i etterkant, ble det helt klart at caset som nå har vunnet Aller Best 2019, også fikk flest stemmer fra «folket» i tillegg til juryens favør. Se hvem det ble lenger ned i saken!

Årets vinner får en heftig norgesopplevelse. De blir kjørt med helikopter til et av landets – kanskje verdens – vakreste steder Balestrand, en idyllisk og frodig vestlandsbygd. Her skal de bo på ærverdige Kviknes Hotel ved Sognefjorden.

Og vinneren er...

Forrige uke ble ti til tre: SF Norge, Obs BYGG og Talkmore fikk alle pallplass i årets Aller Best-kåring. Nå er det klart hvem av dem som gikk helt til topps – og hvorfor.

– Dette caset vant rett og slett fordi det leverer på alle parameterne vi i juryen ser etter. Kreativitet, teknisk «smartness» og effekt. Dette er skreddersøm med stor S, sier Tallerås Steen.

Hvem snakker hun om, tro? Jo, Talkmore!– Caset kunne tikke av på alle målene som ble satt i forkant av kampanjen, og summen av dette, blåste oss i juryen av banen, fortsetter jurylederen.

Hør mer om hvorfor Talkmore-caset til slutt gikk av med seieren i videoen nedenfor.

– Ble jævlig bra til slutt

På «team Talkmore» er strategisk konsernkundeansvarlig Martin Wenstad Janssen, hovedrådgiver hos OMD Anniken Aas-Jakobsen, digitalrådgiver i OMD Carl-Adam Sjölander og markedssjef i Talkmore Christine Henriksen Aanestad.

Wenstad Janssen forteller at førsteplass i casekonkurransen ble et mål tidlig i prosessen:

– Vi må være såpass ærlige og si at vi tenkte på Aller Best allerede i høst da vi begynte å planlegge denne kampanjen. Dette er et case som innfrir de fleste – eller alle, synes vi – kravene som blir stilt. Både i form av kreativitet, effekt og samarbeid med kunde og byrå, men også måten vi har jobbet med det internt. Det er rett og slett et godt stykke arbeid fra A til Å.

Det er altså ingen tvil om at han er fornøyd med seier, og dét gjelder også de andre på teamet. Aas-Jakobsen avslører en grunn til at det smaker ekstra godt.

– Vi vet hvem vi har vært i konkurranse med. Veldige gode caser og veldig flinke folk. Vi kjenner noen av dem, og det er klart at dét gjør det ekstra gøy. Det gjør jo det!, sier hun lattermildt.

HADDE ET MÅL:

«Team Talkmore» siktet seg inn mot Aller Best-seieren allerede i begynnelsen av kampanjearbeidet. FOTO: Thomas Rasmus Skaug

Henriksen Aanestad sier på sin side at Talkmore har hatt noen premieringer for det kreative tidligere, men at det er kjempegøy å vinne med et så sterkt effekt-case.

På spørsmål om hvordan hun opplevde samarbeidet med Aller Media, er det kort mellom lovordene.

– Samarbeidet har vært veldig tett og godt hele veien. De lyttet virkelig og gjorde en god vurdering av hva som var våre viktigste utfordringer, før de tok oss med i et tett samarbeid fra idé og frem til ferdig løsning. Vi hadde gode møter for å diskutere, samtidig som de jobbet effektivt og raskt med avklaringer løpende på mail og telefon der det var hensiktsmessig, skryter markedssjefen.

Sjölander sier seg enig. Han beskriver samarbeidet med Aller Media – som var godt etablert før kampanjen, men som i den forbindelse ble løftet til et nytt nivå – for «givende».

– Det var en ganske diffus brief, så vi bestemte oss for å se på det sammen. Det gjorde vi, og vi fant en løsning som gikk på alt Aller har; effekt, målretting, kreativitet... Det ble jævlig bra til slutt!, avslutter rådgiveren med et smil.

I videoen under kan du se teamet snakke mer om veien frem mot å lage caset som nå har vunnet Aller Best 2019.

Disse var bl.a. med og stemte frem vinneren

I 2019 bestod den eksterne Aller Best-juryen av Camilla Grund (leder for INMA), Camilla Kolverud (fundraising- and marketing manager i Amnesty International Norge) og Cecilie Matheson (rådgiver og strateg i ROCS).

Juryleder er som nevnt kommersiell direktør i Aller Media, Chris Tallerås Steen.

Casene vurderes etter følgende kriterier:

  • Utfordring
  • Mål
  • Innsikt
  • Løsning
  • Resultat
TRE C-ER:

Camilla Kolverud, Cecilie Matheson og Camilla Grund utgjorde den eksterne juryen i 2019.