Annonsører har begynt å strømme til mobilspill. Det er kanskje ikke overraskende, med tanke på at 1 million nordmenn spiller på mobilen, hver eneste dag. AdColony jobber nettopp med å plassere interaktive videoannonser foran mobilspillere.

Mobilspill lastes ned som aldri før, og det er ikke av kun de unge. I følge AdColony, er 75 % av alle mobilspillere i Norge over 18 år. Annonsører som Amazon, Ringnes, Extra, Burger King, Pepsi, Discovery+, Telia og flere andre, har allerede tatt i bruk denne plattformen, med stort hell. At disse annonsørene ønsker å treffe akkurat dette segmentet, er kanskje ikke så rart, med tanke på at de som spiller på mobilen elsker miksen av underholdning og kos. Mobilspill, underholdning og snacks/brus ser ut til å gå hånd-i-hånd.

Dette sier markedsundersøkelsene

I august 2021 gjennomførte AdColony, sammen med YouGov, en markedsundersøkelse for å lære mer om de som spiller på mobilen, samt øke kunnskapen om hvordan de reagerer på videoreklame. Her er noen av hovedfunnene i forhold til hva som karakteriserer spillerne:

  • Månedlige mobilspillere besøker kino 4 ganger eller oftere enn de som aldri spiller på mobilen
  • Interessen for strømmetjenester som f.eks. Disney+ er 8 ganger så høy blant aktive mobilspillere
  • Interessen for energidrikker er 5 ganger større blant mobilspillere
  • Mobilspillere handler «fast food» dobbelt så ofte, og interessen for McDonald´s er 3 ganger så høy blant mobilspillere
  • Mobilspillere handler «klær på nettet» dobbelt så ofte
  • Iste og iskaffe handles 3 ganger så ofte av mobilspillere


Økt tidsbruk på merkevaren trenger ikke å være ønsketenkning

94 % av nordmenn sier til YouGov at de hyppig hopper over videoreklame der det er mulig. AdColony løser dette med å levere fengende og interaktive videoer, som ses frivillig og som holder mobilspilleren engasjert, og som dessuten ikke kan hoppes over.

Å benytte seg av interaktive videoer i et aktivt spillmiljø, sikrer at annonsør blender lettere inn og enklere skaper kontakt med mobilspilleren. Videoene varer vanligvis i 30 sekunder. Gjennom i tillegg å bruke interaktive sluttplakater etter videoene, sørger AdColony for at spiller bruker ytterligere 6 sekunder i snitt på merkevaren. Sluttplakater produserer AdColony helt gratis for annonsørene.

Aktiv videoreklame vs. passiv videoreklame

Adferden mobilspillere utviser, skiller seg ut fra hvordan man agerer på andre plattformer. 53 % av alle som spiller på mobil, gjør dette mens de ser på TV samtidig. Mobilspillere er utålmodige og multi-tasker i stor grad. Det er derfor vanskeligere å nå inn til disse med passiv, tradisjonell videoreklame.

- Ved å la brukeren interagere i videoreklame, ved å f.eks. tilte, swipe, tappe og riste mobilen, skapes stort engasjement og sterk effekt, sier salgssjef for AdColony Norge, Thomas Aleksander Timm Stensrud. Dette kan du se i eksempelet nedenfor:


Her ser vi i snitt to interaksjoner per videovisning – altså en engasjementsrate på over 200 %. Engasjementene i videoen er utført på de riktige stedene, og vi kan derfor her eliminere teorien om at feilklikk driver opp engasjementsraten.

- Det er tydelig at annonsører som får vist hele videoen, og som har med engasjerende og interaktive elementer, skaper mange fordeler, sier Stensrud.

Ifølge Nielsen Brand Lifts fører dette til en betydelig økning i antall personer som husker å ha sett videoreklamen, samt økning av kjøpsintensjon.

- Det viser seg også at disse tallene er signifikante på tvers av forskjellige industrier, uavhengig om det er Extra eller Amazon, konkluderer Stensrud.

Mobilspillerne blir belønnet. Vinn-vinn!

Tiden hvor en kan bare presse gjennom passiv videoreklame og tro at publikum frivillig vil følge med på innholdet, er forbi. AdColony ønsker derfor å gi brukerne valget om de skal se videoreklame eller ikke. All videoreklame hos AdColony blir med andre ord sett frivillig.

Ifølge YouGov sier majoriteten av de som spiller månedlig eller oftere at de foretrekker belønning for å se videoreklame. Et eksempel på dette er å gi spilleren ekstra liv, poeng eller andre goder i spillet deres.

På annonsørenes premisser

Vanligvis betaler annonsører med intensjon om at hele videoen skal vises, men ofte er det i sosiale medier kun 30 % av videoen som faktisk vises. AdColony tar betalt kun for videovisninger som er 100 % ferdig avspilt.

For å gjøre annonsører enda tryggere finnes det ikke brukergenerert innhold i spillene, negative nyheter eller andre annonsører som vises sammen med deg, hverken før eller etter.  

En YouGov-undersøkelse fra januar 2021, bekrefter også at mobilspill er plattformen som er tryggest for videoannonsører å være på, med tanke på «brand safety».

Vil du høre mer om AdColonys tjenester? Ta kontakt med Thomas Stensrud her!

Én million nordmenn spiller på mobilen, hver eneste dag. AdColony leverer fengende og interaktive videoer i et "brand safe" miljø som holder mobilspilleren engasjert.