HD Solskjerming har etter «en lang og grundig prosess» valgt Essence Mediacom som sin strategiske partner og mediebyrå i Norge og Sverige.

Det melder de to selskapene i en pressemelding denne uken.

- Vi lot oss imponere av bredden i kompetansen EssenceMediacom kunne tilby oss, både innen teknologi og digitale medier, avanserte analyser samt innhold og SEO, sier direktør for IT og markedsføring i HD Solskjerming, André Gjelsvik, i meldingen.

- I tillegg vil tilgangen på et stort nordisk og globalt nettverk av spisskompetanse være til stor nytte for oss i vekstfasen vi er inne i nå, fortsetter han.

HD Solskjerming er markedsledende for innvending og utvendig solskjerming i Norge gjennom merkevarer som Kjells Markiser, Fasadeprodukter og Markisemannen. I 2022 hadde selskapet en omsetning på rett over 960 millioner kroner og et resultat før skatt på 285 millioner.

I Sverige satser selskapet nå på å ta samme posisjon som man har i Norge gjennom merkevaren Wallners. Selskapet eies av det nederlandske konsernet Hunter Dogulas, som skal være blant verdens største produsenter av solskjerming.

- Vi står midt i en digital transformasjon og er helt sikker på at EssenceMediacom har både de riktige menneskene og teknologien som vi trenger, fortsetter Gjelsvik.

Essence Mediacom har fra før av en rekke selskaper med milliardomsetning på kundelisten sin som blant annet Ikea, Mills og Plantasjen. Mediebyrået sier at den nye samarbeidspartneren blir en betydelig kunde for byrået og blant de aller største.

- Dette blir en av våre aller største kunder sier Tord Sollie, driftsdirektør i EssenceMediacom i meldingen.

- De er en kunde med høyt aktivitetesnivå, høye ambisjoner og som vil benytte seg av et bredt utvalg av våre tjenester, både i Norge og Sverige. Vi er allerede godt i gang, fortsetter Sollie.