Investeringen i den norske toppfoballen skal gi gevinst i form av mer reklamesalg og økte distribusjonsinntekter. Discovery lå som kjent i harde forhandlinger med tv-distributørene da regningen for Eliteserien skulle splittes. Aller høyest ble temperaturen i forhandlingene med Telenor, da daværende Discovery-sjef Harald Strømme måtte kjempe lenge og hardt for å få en inntektsvekst tilsvarende én kopp kaffe per kunde, per år, fra Telenor. Resultatet var at Telenors tv-kunder måtte klare seg uten TVNorge-kanalene i en kort periode.
Les mer: TVNorge og Telenor enige om ny tv-avtale
Årsrapporten viser at Discovery i stor grad har lykkes med å øke distribusjonsinntektene kraftig, selv om inntektsveksten ikke er nok til å møte kostnadsveksten. Posten «annen driftsinntekt» økte med 496,4 millioner kroner til 769,3 millioner kroner (+181 prosent) i 2017, og det er her vi finner Discoverys distribusjonsinntekter, samt store deler av inntektene fra Eliteserien.
Eurosport Norge og Eurosport 1 driftes nemlig fra London, men det er Discovery Networks Norge som tar seg av reklamesalget. Derfor sluses inntektene fra disse to kanalene inn i det norske selskapet under poste «annen driftsinntekt». Tallene fra 2017 viser at Discovery Networks Norge tjente 364,1 millioner kroner på Eurosport Norge og Eurosport 1. Det utgjør en vekst på 281,7 millioner kroner fra 2016.
Det betyr også at Discovery Networks Norge hentet ut en øvrig vekst på 214,6 millioner kroner i annen driftsinntekt i 2017 som ikke knyttes til Eurosport-kanalene.
Discovery Networks Norges ledelse med Tine Austvoll Jensen i spissen vil ikke kommentere de norske resultatene.
- 2017 var et spennende, men også veldig krevende år. Og det er gledelig å konstatere at vi øker seerandelene for tv-gruppen igjen. Vi gikk på noen smeller i starten av året, med noen skuffende premieretall. Men etter det har vi hatt flere høydepunkter, sa kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i januar i år.