Det kommer frem i en pressemelding.

Orkla opnådde et resultat før skatt på 1,9 milliarder kroner i første kvartal i år. Det er en fremgang på åtte prosent sammenlignet med første kvartal i fjor. I samme periode økte omsetningen med seks prosent til 17,1 milliarder kroner.

Resultat per aksje ble 1,50 kroner, skriver Orkla i en pressemelding. Det er en økning på 14 prosent fra samme periode i fjor.

- Orkla har hatt en sterk start på året. De fleste porteføljeselskapene oppnådde organisk vekst, høyere driftsresultat og økt kontantstrøm fra driften, sier Orklas konsernsjef Nils K. Selte, i en pressemelding.

- Jeg er spesielt fornøyd med oppnådd volumvekst i et kvartal med færre salgsdager på grunn av påskens plassering. Det er også gledelig å se soliditeten i resultatfremgangen i en periode med fortsatt økte reklameinvesteringer, sier han videre.

Til NRK sier Orkla at nordmenn kjøpte 7,4 millioner Grandiosaer i første kvartal, noe som er en fremgang på 16 prosent fra i fjor. Det skal i stor grad skyldes kampanjer drevet av dagligvarekjeder.