- Dette er et eksempel på en pitch prosess andre bør merke seg. En profesjonell drevet prosess med nok tid, riktig arbeidsmengde, gode tilbakemeldinger og ikke minst riktig antall byråer med. Det er selvfølgelig ekstra hyggelig å bli valgt og vi gleder oss til å jobbe med en så spennende merkevare som KLP, sier Nils Sejersted, Byråleder i Moodgruppen, i en pressemelding.

KLP gjennomførte pitchprosessen i samarbeid med Byråvalg, som Kampanje tirsdag skrev at hadde blitt slått konkurs.

KLP skriver at målet var å gjennomføre på en måte som ivaretar både kunden og byråenes interesser. Fem byråer ble invitert inn til et kjemimøte og presentasjon, og tre byråer gikk videre til en workshop med KLP.

- For oss var det naturlig å følge rådene som har kommet fra både Anfo og Kreativt Forum. Vår erfaring har vært at prosessen ga oss nødvendig innsikt i byråenes kompetanse og ikke minst en mulighet til å bli godt nok kjent med teamet vi skal jobbe med, sier Pia Fiskvik Karfjell, Markedsdirektør i KLP.

- Vi har fått gode tilbakemeldinger fra alle byråene som deltok og det har vært viktig for oss. Alt i alt viste Moodgruppen seg frem som det riktige byrået for oss. Nå som første kampanje er i gang føler vi oss trygge på at det var et godt valg, legger hun til.

Les også: KLP feirer 75 år med hyllest: - Håper det vil vekke oppmerksomhet

Sejersted mener også kundene har et ansvar når pitcher iverksettes.

- I Moodgruppen har vi tatt noen beslutninger når det gjelder pitcher og er nøye på hva vi går inn i. Er det flere enn 5 byråer invitert inn sier vi som hovedregel nei, og hvis prosessen er omfattende gjøres en grundig evaluering før vi går inn i det, sier han.

Han forteller at de «kan ikke bruke hundrevis av timer» på noe de ikke har en god mulighet til å vinne eller hvor prosessen ikke gjennomføres på «riktig måte».

- Det ligger et stort ansvar hos kunder som iverksetter pitcher og det er viktig å ta inn over seg før man setter mange byråer i gang med store leveranser, sier Sejersted