MTG Studios, som er et datterselskap av Modern Times Group (MTG), skifter navn til Nice Entertainment Group. Selskapet har gjort flere store oppkjøp det siste året, deriblant selve Nice Entertainment Group, som det norske produksjonsselskapet Monster er en del av. Monster står bak tv-suksesser som «Idol», «Norske Talenter», «X-Faktor», «Skal vi danse», «Stjernekamp» og «Senkveld med Thomas og Harald».

Da det svenske mediekonsernet kjøpte 86,8 prosent av aksjene i Nice-gruppen i september i fjor til en pris som tilsvarer 675 millioner norske kroner, bestod gruppen av 12 selskaper. Når MTG Studios skifter navn til Nice Entertainment Group, oppløses den tidligere konstellasjonen og gruppen består nå av 16 merkevarer og 28 lokale selskaper i 16 land. Gruppen omfatter selskaper som Strix Television, Paprika Latino, Novemberfilm, Redaktörerna, DRG, One Big Happy Family, Playroom, Rakett, Titan, Baluba, Nice Drama, Moskito, Production House, Grillifilms og Gong, i tillegg til nevnte Monster.

MTG Studios-sjef Patrick Svensk får tittelen styreleder og administrerende direktør i Nice Entertainment Group.

- Denne endringen viser at vi er opptatt av å anerkjenne viktigheten av identiteten til vårt varemerke og forsikre oss om at våre kunder identifiserer oss med de fantastiske underholdningsopplevelsene vi utvikler og produserer hver dag. Vi brenner aller for dette og engasjement for å jobbe hver dag for å få det beste ut av talentet vi har i gruppen, og vi er fokusert på å levere mer og mer høy kvalitets underholdningsopplevelser, sier Patrick Svensk i en pressemelding.

Aass får ny rolle
Tidligere konsernsjef i Nice, Morten Aass, blir neststyreleder og administrerende direktør for området branded og event.

- Jeg skal koordinere den norske virksomheten og jobbe med de selskapene som faller utenfor tv-produksjon, som event, reklamefilm og Redaktörerna i Sverige. De kommer jeg til å ha et øye på og forsøke å få noen synergier ut av. Og så satser vi på at vi har apparatet som skal til for å løse nye og spennende oppgaver på nye områder.

Han avdramatiserer omorganiseringen av MTG-selskapene.

- Det er divisjonen som bytter navn, og det er egentlig ikke noe mer dramatisk enn det, sier han til Kampanje.

- Men er dette i realiteten slutten på Nice slik vi kjenner det?

- Både ja og nei. Selskapene er der og de kommer til å samarbeide som før, men familien får nå felles etternavn. Rent praktisk ser jeg ikke at dette resulterer i veldig store forandringer.

- Jobber som før
Navneskiftet signaliserer likevel en annen retning for gruppen enn den Aass skisserte opp da MTG kjøpte Nice i september i fjor.

- Intern konkurranse er alltid sunt. Nice blir en separat enhet i MTG Studios og planen er at vi i Nice skal dundre på videre akkurat slik vi har gjort det til nå. Det føles veldig trygt at vi kan få lov til å videreutvikle oss i MTG, sa han til Kampanje i september.

Les mer:

- Nice skal dundre på videre

- Har det skjedd en endring i planene?

- Vi kommer til å jobbe som tidligere og har full mulighet til å jobbe med de gamle konstellasjonene hvis det er mest praktisk, og i nye konstellasjoner hvis det er smartere. Det er vanskelig å si hva som er den store forskjellen. Det er divisjonen som bytter navn, ikke selskapene i gruppen. Jeg tror ikke de som jobber i selskapene vil merke den store forskjellen.

- Er dette slutten på en era for Nice?

- Det vil jeg ikke si. Snarere tvert imot.

- Hvor lenge blir du værende i selskapet nå?

- Jeg har ingen planer om å gjøre noe annet.