Etter 1,2 millioner nedlastinger og et snitt på 45.000 seere daglig i Sverige, er medgründer og styreleder Daniel Weilar i Primetime klar for det norske markedet. Han var nylig på Annonsørforeningens arrangement «Åpen Mikrofon» for å presentere Primetime for norske annonsører.

- Forbrukere avskyr jo reklame. De gjør alt for å titte bort. De kjøper Netflix for å slippe reklame. Annonsørene har sluttet å fundere på, tenk om vi hadde en kanal hvor folk skulle like å være sammen med oss som varemerke, sier Weilar.

Weilar har tidligere vært konsernsjef og administrerende direktør for Nyheter24-gruppen i Sverige.

Primetime er et daglig direktesendt quizshow på mobilen hvor alle som spiller konkurrerer mot hverandre. Det består av 11 spørsmål i alle slags kategorier, men når en annonsør er med på quizen, kan quizen ha et eget tema den dagen. Weilar bruker en norsk apotekkjede som eksempel og sier at hvis de samarbeider med den kjeden så kan de da kjøre en quiz med temaet «helse».

- Når vi gjør sånne kommersielle quizer så blir det flere spillere enn en vanlig dag når vi ikke kjører kommersielt, sier Weilar.

Seertid på åtte minutter
Primetime hadde sin første svenske sending i mars 2018. Weilar forteller at første sending hadde 41 seere og at de siden den gang har hatt 1,2 millioner nedlastninger og at de nå har 45.000 svenske seere daglig.

- Vi har brukt null penger på markedsføring. Alt har gått viralt, sier Weilar.

Country Manager for Primetime i Norge, Gunnar Gundersen, forteller at han tenkte «wow» første gang han så Primetime.

- Da jeg så Primetime første gang i Stockholm tenkte jeg, det her, det har jeg lyst å være med på. For det er noe helt nytt. Spesielt også i et markedsføringsperspektiv. Primetime har en gjennomsnittlig seertid på åtte minutter, mens man snakker om millisekunder i digitalbransjen, sier Gundersen.

Gundersen har bakgrunn fra radio, Schibsted, Egmont og Widespace, og skal nå lede Primetime i Norge hvor de er i gang med å etablere eget studio for å sende direkte fra Oslo.

- Har dere hatt noen norske annonsører som samarbeidspartnere til nå?

- Vi begynner nå. Vi har bare hatt fokus på å skape en riktig følelse med showet. Nå kjenner vi at tiden er moden, sier Weilar.

- Gjør alt motsatt
I Primetime må man åpne appen når quizen starter klokken 19 for å spille.

- Er det utelukkende en fordel?

- I min verden er det interessant at om du hadde spurt en markedsføringsprofessor «Du skal starte noe nytt, hva bør man gjøre», da hadde professoren sagt «vær relevant for en spesifikk målgruppe, pass på at du passer inn i den nisjen, vær alltid online, markedsfør deg selv, så du får reach». Vi gjør alt motsatt, sier Weilar.

Hvis en spiller svarer feil i Primetime, ryker spilleren ut av quizen. Spilleren må da vente et døgn for å prøve igjen.

- Om du tenker deg en verden av apper, så er alt alltid tilgjengelig, du kan gjøre hva du vil, når du vil og så mange ganger du vil. Denne appen er død hver dag i 23 timer og 45 minutter, sier Weilar.

Nærmer seg 70.000 nedlastninger i Norge
Ifølge Gundersen har nærmere 70.000 nordmenn lastet ned appen. I Norge er rekorden 13.000 som spiller samtidig, mens rekorden i Sverige er 142.500 samtidige spillere, oppgir Weilar.

- Hva er ambisjonene i Norge?

- Jeg tror det er mulig å bli større enn de fleste lineære tv-programmene, sier Weilar.

- Tror dere at dere kan slå Skavlan?

- Der har du det. Vi skal slå Skavlan, sier Weilar.

- Det får stå for din regning, sier Gundersen til sin svenske sjef.

- Det får stå for din regning, jeg flyr i morgen, svarer Weilar.