Norske kunder brukte i snitt tre gigabyte data i måneden over mobilnettet i første halvår i år. Det er en økning på 54 prosent fra året før.

Tallet er et gjennomsnitt av databruken blant alle abonnementer på mobiltelefoni og mobilt bredbånd, og kommer fram i Nasjonal kommunikasjonsmyndighets (Nkom) statistikk for første halvår.

De tre gigabytene hver abonnent bruker i måneden er fortsatt et godt stykke bak nabolandene Danmark, Sverige og Finland. Finland har det klart største dataforbruket med over 16 gigabyte i måneden.

Statistikken viser også at omsetningen for mobiltjenester var på 10 milliarder kroner i årets første halvår, en økning på 216 milliarder kroner sammenlignet med samme periode i fjor.

- Over flere år har den andelen av inntektene fra mobiltelefoni som gjelder faste abonnementspriser, blitt større. Dette har sammenheng med overgangen til fastprisabonnement, der trafikk i form av minutter, meldinger og data er inkludert i den faste månedsprisen, skriver Nkom.

I første halvår 2017 var omsetningen for tv-abonnement nesten 4,7 milliarder kroner. Dette er en økning på over 316 millioner kroner sammenlignet med samme periode i 2016.