Torsdag kveld la Facebook-sjef Mark Zuckerberg frem en ny plan for hvordan han skal skape mer transparens rundt politisk annonsering.

Noe av det Zuckerberg vil gjøre er å offentliggjøre alle annonsene til en annonsør, slik at alle kan oppsøke dem, selv om man ikke i utgangspunktet er i målgruppen. I dag gjør såkalte «dark posts» det mulig å skreddersy Facebook-innlegg til ulike grupper, uten at de er mulige å spore opp for andre.

- Vi skal gjøre politisk reklame mer transparent. Det vil alltid være slemme folk her i verden, og vi kan ikke forhindre all innblanding fra regjeringer, men vi kan gjøre det vanskeligere, sa Zuckerberg i gårsdagens live-presentasjon ifølge Financial Times.

De nye retningslinjene presenteres samtidig som Zuckerberg sier han vil overlevere de rundt 3.000 annonsene Russland kjøpte under valgkampen i USA til den amerikanske Kongressen.

Facebooks juridiske direktør Colin Stretch omtaler avgjørelsen som vanskelig i et blogginnlegg.

- Vi tror det er avgjørende at myndighetene har de opplysningene de trenger for å kunne gi offentligheten en full vurdering av hva som skjedde i 2016-valget. Det er en vurdering som kun kan gjøres dersom etterforskerne har tilgang til klassifisert informasjon fra alle relevante bedrifter og næringer - og vi ønsker å gjøre vår del, skriver han.