Siden Snapchat ble lansert i 2011 har bildedelingstjenesten hatt en eventyrlig vekst, og er nå et av de mest brukte sosiale mediene i verden.

Nå skal også Google være interessert i å kjøpe selskapet som nylig gikk på børs.  

Les også: Pangstart på børsen for Snapchat - prises til over 235 milliarder

Det er  TechCrunch som melder at søkegiganten skal ha lagt et tilbud på svimlende 30 milliarder dollar på bordet. I norske kroner tilsvarer dette omtrent 237 milliarder kroner. Det var Tek.no som først omtalte saken i Norge.

Det er ikke første gang en av de store teknologiplattformene forsøker seg på Snapchat. Allerede i 2013 var Facebook interessert i å kjøpe tjenesten, og var villig til å legge tre milliarder dollar på bordet, eller 18,5 milliarder kroner etter dagens kurser.

Det sa imidlertid Snapchat-sjef Evan Spiegel blankt nei til.

Skal ha blitt tilbudt pengene allerede i fjor 
I følge kildene skal Googles tilbud imidlertid ikke være helt ferskt. Allerede i fjor skal Google ha vært på ballen med tilbudet, men hva som skjedde da vites ikke. Tilbudet skal ha blitt liggende på bordet, uforandret. 

Nyheten om muligheten sørget i alle fall for at Snapchat-aksjen steg nesten to prosent på børsen, og mange hevder investorene i selskapet presser hardt på for å få gjennomført et salg.

Les også: Snapchat etablerer kontor i Norge

Sjansene for oppkjøp større nå
Det kan imidlertid vise seg å bli vanskelig, ettersom Spiegel har konstruert selskapets struktur slik at han og medgrunnleggeren Bobby Murphy i praksis har fullmakt til å bestemme selskapets fremtid.

Dette skal også ha vært hovedgrunnen til at Facebooks oppkjøpsplaner gikk i vasken, ettersom Facebook-sjef Mark Zuckerberg og Spiegel etter sigende skal ha et ganske kjølig forhold.

Det samme kan ikke sies om forholdet til Google-sjef Eric Schmidt, som visstnok skal være svært godt. Schmidt har sågar vært en nær rådgiver til Snap-sjefen, og selskapet benytter Googles bedriftsprogramvare i sin egen drift.

Dermed virker sjansene for et oppkjøp større nå, men begge selskapene har så langt nektet å kommentere saken til tek.no. 

Les også: Nå kan alle annonsere på Snapchat

Les også: Mediegigant skal lage egne tv-show på Snap