Snap lanserte denne uken Snap Publisher til alle annonsører i Norge og resten av verden. Snap Publisher er et verktøy som vil kunne brukes til å lage Snap Ads, eller Snapchat-annonser. Tidligere var det bare utvalgte annonsører som fikk lage og publisere Snap Ads, blant annet VG i Norge, men nå vil altså publiseringsverktøyet være åpent for alle som ønsker å markedsføre seg på bildedelingstjenesten. 

Les også: Bruker barn til å spre reklame på Snapchat

De siste ukene har Snap Publisher blitt testet av en gruppe annonsører i USA, og i går ble den rullet ut for første gang. 

Snap Publisher kan: 

  • Konvertere horisontale videoer til Snap Ads
  • Legge til elementer som tekst, bilder og animasjoner på video 
  • Generere ulike varianter av en Snap Ad 
  • Gjøre en nettside om til en Snap Ad


Snap Publisher er tilgjengelig direkte fra Snapchat Ad Manager, noe som betyr at annonsører kan lage, lansere og optimalisere Snap Ads helt selv. Dette er i følge selskapet helt unikt for et sosiale medier-verktøy. 

Alle Snap Ads vil likevel bli gjennomgått av et Snap-team for å kvalitetssikre innholdet før det blir publisert. De vil også luke ut lite kreative annonser ved å gjøre dem dyrere å publisere.

Se hvordan det fungerer her: 

Per februar 2017 var i følge Snap halvparten av alle norske smarttelefon-brukere aktive daglig på Snapchat. Det skal være over 4,1 millioner smarttelefon-brukere i Norge. 

Les også: Snap Map: - Generaltabbe av Snapchat

Les også: Mediegigant lager tv-show på Snapchat