Få måneder etter at Harald Strømme overraskende sa opp på dagen i TVNorge og Discovery, tar han sitt første skritt videre, og går inn som styreleder og investor i nettavisen Shifter.no.

- Jeg har stort sett jobbet med å skape vekst og omstilling i dødsdømte bransjer de siste 25 årene, og har følt på kroppen hvordan ny teknologi kan snu etablerte forretningsmodeller på hodet. Jeg ser frem til å engasjere meg i det spennende grenselandet mellom media og teknologi som Shifter representerer, sier Strømme. 

Discovery-sjefen, som i februar i år trakk seg fra toppstillingen etter en uenighet med eierne om veien videre, blir dermed første investor i Shifter. 

Les også: Harald Strømme slutter i Discovery etter uenighet med eierne

Strømme mener Shifter på rekordtid har etablert seg som den ledende mediestemmen i det norsk start-up og venturemiljøet. Den ett år gamle nettavisen som skriver norske oppstartsbedrifter innen for teknologi og den nye digitale økonomien drives og eies av Lucas H. Weldeghebriel og Per-Ivar Nikolaisen. 

- Dette er utvilsomt det feltet der det skjer mest nyskapning i norsk næringsliv, og jeg har stor tro på Lucas og Per-Ivar, de to gründerne bak Shifter, som har bevist gjennom nettstedet og deres konferanse The Shift at de kan omsette ord i handling. Derfor går jeg inn i selskapet nå, sier Strømme.

- Grunnleggende teknologi-optimist
Han er ikke enig i at han nå melder seg inn i gjengen av dommedagsprofetene som har gitt seg et kall om å vekke næringsliv, offentlig sektor og hele Norge for den saks skyld.

- Skal du melde deg inn i hylekoret til Preben Carlsen, Sindre Østgaard og Frode Eilertsen som dømmer næringslivet nord og ned dersom de ikke gjør noe?

 - Å kalle noen av de mest innsiktsfulle og erfarne folkene i Norge for «hylekor» er total skivebom. Men jeg er grunnleggende teknologi-optimist, og mest opptatt av de store potensialene som ligger i hele det norske start-up miljøet, sier han.

Les også: De nye digitale dommedagsprofetene (abonnement)

- Det finnes håp, selv på death row
- Du er tøff mot din tidligere bransje når du kaller den for dødsdømt. Er den det?

- Jeg har blant annet jobbet med leksika, papiravis, reklame og lineær-tv i 25-30 år. At disse bransjene har levd med dødsdommen hengende over seg, er vel ikke til å komme fra. Det betyr ikke at de faktisk er døende. Det finnes håp, selv på death row. Jeg har vært med å skape kraftig vekst de aller fleste steder jeg har vært.

- Noen vil kanskje hevde at du er på vei inn i en ny dødsdømt bransje?

- Tvert i mot. Shifter skal ha flere ben å stå på, og har allerede Norges desidert mest attraktive målgruppe - de hodene alle i norsk næringsliv gjerne vil ha, men ikke får ansatt. Skal vi skape ny vekst i Norge, må vi finne nye måter å samarbeide på. Der kan Shifter spille en nøkkelrolle. Jeg tror også at det ligger et stort økonomisk potensial i å gjøre nettopp det, sier Strømme.

- En tungvekter
Lucas Weldeghebriel, den ene av gründerne av Shifter sier de skal bygge en tredelt virksomhet

- Nå har vi holdt på et år og har gode resultater å vise til, så det var på tide å finne noen som kunne hjelpe oss å vokse. At en tungvekter som Harald Strømme tror på oss, investerer i oss og vil jobbe med oss, er et viktig signal om at vi er på rett vei, sier Weldeghebriel.

Selv om Strømme har sin bakgrunn fra tradisjonelle bransjer som reklame og kommersielt tv, mener Shifter-gründeren at Strømme flere ganger har bevist at han kan skape vekst ved å tenke radikalt og nytt.

- Vi ser på Harald som en gründer-type, som har bygget og snudd flere selskaper med stor suksess. Nå girer vi om, og kommer også til å bygge organisasjonen videre. Målet er en tredelt virksomhet med en sterkt redaksjonell kjerne, i tillegg til en innsikts- og analysedel og ikke minst events og konferanser, sier Weldeghebriel.

Sammen med partner og medgründer Per-Ivar Nikolaisen har han lenge sett etter ressurspersoner til Shifter og snakket med mange folk.

-.Vi måtte jo også kjøre referansesjekk på Harald, uten at han visste det, og én tilbakemelding festet seg. Dette var fra en som har sittet i ledergruppen til Harald: «Du har lederne som er på topp ti prosent, så har du lederne som er på topp én prosent. Harald Strøme er topp én prosent, sier Per-Ivar Nikolaisen.

Avviser direktør-jakt
Mange har spekulert i mediebransjen om hva den tidligere TVNorge-sjefen skulle gjøre når hans karantenetid er over i det amerikansk-eide tv-konsernet.  

- Jeg er ikke på jakt etter en ny toppstilling i næringslivet, men snarere ønsker jeg å jobbe med flinke folk og spennende prosjekter i møtepunktet mellom innovasjon, teknologi, gründere og kapital. Det er mange som prater om transformasjon og disrupsjon. Jeg vil gjerne bidra til at det også skjer noe. Shifter er en god inngangsport til dette raskt voksende økosystemet, sier Strømme.

- Hvor mye penger koster denne investeringen deg – en kaffekopp, et par dyre håndsydde sko eller en eksklusiv reise til et fjerntliggende himmelstrøk?

- Det er en moderat investering i et selskap med et moderat kostnadsnivå. Men morsomt, og potensielt viktig for fornyelsen av norsk næringsliv

Strømme kom til TVNorge i 2009, fra stillingen som administrerende direktør og partner i Try Reklamebyrå. Under Strømmes ledelse doblet selskapet sine seerandeler og firedoblet omsetning og resultat.