Tidligere i år åpnet den norske gründersuksessen Tapad for første gang kontorer i Norge og Tapads teknologi rulles nå ut på de første kampanjene i det norske markedet. En av de første annonsørene til å ta i bruk teknologien er reiselivsaktøren Apollo og deres annonseteknologileverandør Tactic Real-time marketing. 

- Vi har et prosjekt gående med Apollo der vi jobber med å gjøre markedsføringen til Apollo enda mer relevant. Dette gjør vi ved å måle effekten av ulike budskap, til ulike målgrupper på ulike devicer. Apollo kan måle og endre budskapet og bildene i våre dynamiske annonser i sanntid for bedre å treffe brukerne i ulike steg av kundereisen, sier kommersiell leder, Jørgen Schrøder Aanonsen, i Tactic.

Han sier Tactic er en av de første samarbeidspartnerne til Tapad i Norge og i lengre tid har hatt god dialig med gründeren Are Traasdahl. Rett før helgen ble det kjent at Traasdahl slutter i selskapet han var med å starte opp i 2010.

Les også: Slutter som Tapad-sjef - dette tror han blir de nye suksess-selskapene

- Så vidt jeg vet er vi først ute innenfor vår nisje med å ta i bruk Tapad-teknologien i Norge.  Tapad er en spennende teknologi fordi det er veldig viktig for en markedsfører å vite hvilken plattform brukeren sitter på. Det er viktig for brukerne å bli servert et budskap som stemmer med det moduset de er i. Det er ikke sikkert brukeren er i modus for å bestille en reise på mobilen på vei hjem fra jobben i bussen som når han eller hun er hjemme i sofaen, sier Aanonsen.

Utvider i Norge og Norden
Tapad har gjennom året bygget opp det norske kontoret og sier selskapet vil satse ytterligere i Norden samtidig som man bygger seg opp i Norge.

- Stadig flere annonsører forstår at det ikke er laptopen som handler, men menneskene som bruker enhetene. Vi vokser fordi annonsørene stiller høyere krav til medieinvesteringene sine. Det svenske markedet er et naturlig neste steg, sier nordisk sjef Steffen Svartberg Kristiansen til Kampanje.

- Hva er Tapads potensial i Norden nå som man  ruller ut i Sverige og fortsetter å ansette i Norge?

- Annonsering på tvers av devicer er fortsatt noe nytt i Norden, men vi opplever at det er stort engasjement rundt denne nye teknologien, sier han.

Veien til etablering i Norge og Sverige har gått via USA for det norsk-startede selskapet. Dette er naturlig ifølge selskapets Norden-sjef.

- I vårt game er det ingen pris for å være best i Norden. Verden er vårt marked. Norske markedsførere og mediehus har kanskje ikke vært helt i front i å utnytte verktøy for å øke effekten av investeringene sine. Her har USA ligget i tet, men nå kommer Norge etter. Oslo-kontoret vårt har vært en suksess og vi utvider også kapasiteten her. Planen er å gå fra seks til 25 ansatte på det norske kontoret i løpet av ett år, sier Kristiansen.

Solgte til Telenor
Tapad ble solgt til Telenor for over tre milliarder kroner i fjor. Siden oppstarten har selskapet vokst i rekordfart, med etableringer over hele USA og i storbyer i resten av verden, som London og Singapore.

Parallelt med at Are Traasdahl sluttet som sjef i selskapet, utpekte Tapad-styret Sigvart Voss Eriksen som ny administrerende direktør i teknologiselskapet.

Tapads forretningsidé er at de kan kjenne igjen en potensiell kunde på tvers av alle dingsene han eller hun bruker. Ved å sannsynliggjøre at det er samme bruker bak alle disse enhetene, kan Tapad bygge avanserte profiler som annonsører kan bruke til å skreddersy reklame til.

Det var litt av bakgrunnen for at Telenor bladde opp flere milliarder kroner for selskapet. Kort tid etter oppkjøpt skrev imidlertid Telenor ned investeringen med solide én milliard kroner.

Les også: Telenor tar milliardtap på Tapad-investering

Kristiansen ønsker ikke å kommentere hvor stor omsetning Tapad har i Norden og omsetningen til Tapad globalt kommer heller ikke til syne i Telenors regnskaper.  Men ser en på regnskapstallene til Telenor for 2016 ser en at forretningsområde «Digital Business» økte omsetningen med 600 millioner kroner. 

Jobber med Tapad:

Daglig leder Per Elling Braseth-Ellingsen, og kommersiell leder Jørgen Schrøder Aanonsen i Tactic Real-time Marketing har begynt å jobbe med Tapad.