Det digitale design- og produktutviklingsbyrået Sixty har hentet inn 26 millioner kroner i kapital fra investorer som Edvin Austbø og lokale Bergensinvestorer som Vanguard Invest og Mowinckel Management for en videre internasjonal satsing.

Les også: Sixty snudde underskudd til overskudd

Det er et nytt tv-produkt som har lokket til seg investorene og det Sixty, som er et resultat av fusjonen mellom Gosu og Kamikaze i 2012, kaller en «banebrytende tv-teknologi!».

- Nå satser vi globalt, både med Ease TV og Ease Live, og lager et nytt univers av interaksjon med tv-sendingene. Mediebransjen er i omstilling og våre løsninger gjør det mulig å skape nye pengestrømmer. Med Ease Live kan man lage mer engasjerende opplevelser og personalisere tv-innholdet til ulike målgrupper, sier Kjetil Horneland, administrerende i Sixty i en melding.

Kommersiell sjef i Sixty, Henriette Sæther, sier til Kampanje at de i løpet av de nærmeste månedene vil lanserer den nye produktlinjen som de mener «kan ha potensiale til å redde den tradisjonelle tv-ens død» - intet mindre.

- Vi er på trappetrinnet før lansering nå. Vi er i full fart ut i verden, og har de største merkevarene i verden ventende på oss. Uansett hvor vi snur oss blir våre produkter sett på som ekstremt innovative og alle vil være med på reisen, sier Sæther.

Byrået, som er basert i Bergen, leverer design for tv, nettbrett, mobil og web, og har blant annet hatt Altiboks, RiksTV, C More, TV 2 Sumo, Vimond, og Filmnet på kundelisten.

Nytt tv-produkt:

Det nye produktet Ease Live skal gjøre den tradisjonelle tv-grafikken interaktiv på en hvilken som helst tv-app. Illustrasjonsfoto: Sixty.

- Neste generasjons tv
Det nye produktet Ease Live skal gjøre den tradisjonelle tv-grafikken interaktiv på en hvilken som helst tv-app, og fungerer både med touch og fjernkontroll. Den skal gi en mer verdifull opplevelse for sluttbrukeren ved å legge til en ekstra dimensjon av statistikk, høydepunkter, og merverdi i kringkasteres tv-sendinger.

- Dette er neste generasjons tv for allmuen. Det er ingen andre som har klart å finne nøkkelen til fremtidens tv på denne måten tidligere. At all tradisjonell grafikk kan bli klikkbar og interaktiv gir uendelige muligheter til å skape engasjerende, personalisert og interessant innhold. Teknologien gjør det enkelt for hvem som helst å interagere med tv-sendingen, og vi har med dette skapt et skifte fra enveis til toveis kommunikasjon for tradisjonell kringkasting, sier Sæther.

Sånn fungerer det: Se video nedenfor! 

Utviklet for tv-sport
Ease Live er først og fremst utviklet for sportsprogrammer, men Sæther spår at løsningen har et stort potensiale i for eksempel politiske valgsendinger, nyheter og i barne-tv.

- Ease Live har i første omgang vært siktet mot tv-sporten og rettighetseiere fordi sport handler alltid om mer enn bare øyeblikket. Det handler om lidenskap. Lidenskap for sitt lag, for sin liga, for sin spiller, og vi får aldri nok. Ihuga sportsfans elsker å dykke ned i lidenskapen, la seg forføre, forlede og underholde. Innenfor sport finnes det enorme mengder statistikk, lagrede høydepunkter, artikler og så videre.

- Med Ease Live bygger vi et helhetlig univers hvor vi styrker sportens merkevare ved å benytte alle de ekstra mengder data som i dag ikke blir benyttet godt nok, og lar de komme til gode for sluttbrukeren hjemme i stua, sier Sæther.

Hun legger til:

- Dette er noe av det mest innovative man har sett på veldig lenge, og åpner opp for et helt hav av nye og alternative brukeropplevelser. Eventyret har bare så vidt startet, sier Sæther.

Les også: Sixty vil erobre verden med norsk tv-design

Jobber med Altibox
I tillegg til Ease Live, leverer Sixty også Ease TV, som er et premium grensesnitt for tv-bokser. Det siste året har Sixty bygget Altibox sin nye tv-løsning på Ease TV-teknologien og lansering foregår i disse dager. Løsningen er designet og utviklet av Sixty i tett samarbeid med Altibox og Huawei. 

I 2013 snudde Sixty det som var et samlet tap i 2012 på 1,2 millioner kroner til et overskudd på 3,9 millioner kroner før skatt. Bare det siste året har selskapet ansatt 15 nye produktutviklere og interaksjonsdesignere, og de forventer å ansette minst 15 til i løpet av det kommende året.