Nå satser mediekonsernet Modern Times Group – MTG – for fullt på VR og lanserer VR-appen Viareal, som skal tilby eksklusivt VR-innhold og tilleggsmateriale til esport-eventer, MTG-innhold på både lineære TV-kanaler og strømmeplattformer og globale sportsarrangementer. Lørdag 3. juni kan de første Viareal-brukere teste produktet når UEFA Champions League-finalen sendes i VR for første gang.

- I MTG Norge jobber vi aktivt med å utvide bredden i våre produkter, og vi tror det ligger mye spennende i skjæringspunktet mellom innhold og teknologi. MTG er i stadig utvikling for å imøtekomme endrede brukermønstre hos publikum. UEFA Champions League-finalen er en spektakulær mulighet til å begynne å utforske denne teknologien, sier Morten Aass, administrerende direktør i MTG Norge, i en melding.

For å akselerere utviklingen av det nordiske VR-miljøet vil MTG samarbeide med eksterne VR-produsenter for å lage originale Viareal-produksjoner.

- Viareal og VR-produksjoner illustrerer den teknologiske utviklingen vi ser rundt underholdning. I MTG Norge jobbes det med flere spennende prosjekter med både interne og eksterne krefter. Vi gleder oss til en enda sterkere fokus på innovasjon utover året, sier Trygve Refvem som er Digitaldirektør i MTG Norge.