I mai i fjor kunngjorde selskapet Timely at de søkte etter 12 nye ansatte for å drive utviklingen videre. Nå, drøye åtte måneder senere, er alle hodene på plass. Gründer Mathias Mikkelsen sier det har «tatt tid å finne de riktige menneskene».

- Hvorfor var det så vanskelig å ansette?

- Hvordan finner du ekstremt (!) dyktige folk som er villig til å gi slipp på alt av trygghet, gå ned i lønn og jobbe mer? Nå får derimot alle ansatte aksjer også da, så det det viser seg at de tre siste punktene ikke er et veldig stort problem. Men den første er verre, sier Mikkelsen til Kampanje. 

Den siste måneden har Timely blant annet ansatt Jaqueline Segura og Bartek Teodorczyk fra Opera. Segura jobbet i Opera med vekst og analyse, og Teodorczyk jobbet med Opera-nettleseren til mobil. Teodorczyk er seniorutvikler på Android, og skal bygge Android-appen til Timely fra bunnen av. Segura skal jobbe med vekst og analyse.  

Mikkelsen har også ansatt Vanessa Woody fra Disney. I Disney var Woody ansvarlig for et kundesupport-team, og for Timely skal hun support og kundeutviklig.

Hentet fra byråer
Andre nye på laget er Melinda Johnsen fra Dinamo og Jesper Haug Karsrud fra Knowit. Johnsen har vært digital prosjektleder for alle digitale prosjekter i Dinamo, og og har også tidligere i jobbet med salg og ledelse i Meltwater. I Timely skal hun jobbe med prosjektledelse og operations. Haug Karsrud er seniorutvikling på frontend, og har erfaring fra flere store prosjekter, blant annet TV 2 Sumo. I Timely skal han jobbe med frontend-utvikling.

- Hvor lang tid tror du det går før dere trenger enda flere?

- Vi finner alltid plass til flinke folk, og leter spesielt etter en ny designer, men vi skal klare oss bra fram mot sommeren nå, sier Mikkelsen.

Uppman på laget
Timely er kjent for sitt timeføringssystem, og har i amerikanske medier blitt beskrevet som «selskapet som finner opp timeføringen på nytt». Timely har i Itunes også blitt stemt frem som beste nye app i flere land. Timely har i dag 1300 betalende kunder i 60 ulike land. I fjor gikk også seriegründer Magne Uppmann inn i selskapet.

- For det første løser tjenesten et veldig konkret og tydelig problem. Vi som har vært ute i konsulentbransjen vet at tid er penger. Det er utrolig vanskelig å få ansatte til å føre timer riktig og hyppig nok, og så lenge timer er valutaen, og man glemmer fem prosent av timene, så er det enorme kostnader som går tapt. Mathias har løst dette på en smart måte slik at timeføring går som en lek, sa Magne Uppman i Snö Ventures til Kampanje.

Les mer her: Uppmann satser på ung gründer (abonnement)