Nei Ida, det er dessverre du som forenkler og på trist og populistisk vis misbruker et veldig alvorlig problem til å melde deg på i en debatt.

Les mer her: Kampanje forenkler kjønnsdebatten i startup-bransjen

Camilla Hellums artikler med blant annet Anniken Fjelberg og overskrifter på Kampanje er hverken populistiske eller forenklende.

Jeg støtter initiativet ditt her, jeg støtter deg i at din vinkling også må med i denne debatten, etter hvert, men ikke på denne måten, ikke nå når det støyer til. Jeg leser deg rett inn i tradisjonen vi forsøker å bryte når du hevder vinklingen er populistisk.

Det er mye i teksten din som er bra og viktig at løftes frem igjen, men inngangen du har valgt gjør at teksten din etter mitt syn fungerer på samme måte som det problemet du sier du vil til livs.

Når du blant skriver: «Kampanje har den siste uken skrevet om at det er en «sexistisk kultur i flere av startup miljøene». Jeg reagerer på måten det gjøres på. Det er en overforenkling av et svært komplekst tema», bidrar du til å redusere problemene som endelig er tatt opp. Det er vanskelig å lese teksten din annerledes enn «det der er ikke så nøye, men dette andre her, det som jeg er mest opptatt av, det er viktig det».

Hvis du mener du har en plass i debatten som nå endelig er i gang bør du fokusere på å utvide den, aller helst vente til første runde har gått sitt løp. Ikke som du nå gjør, å misbruke den ved å hevde den er populistisk for selv å fremstå som den som egentlig skal vite hva dette handler om...

Du skriver bra og riktig at: «Seksuelt press og misbruk av maktposisjon, eller noen form for sexisme er ikke greit og skal ikke godtas, uansett». Så fortsetter du med å hevde at: «Sexsisme i startup-bransjen handler ikke om å bli dratt inn på do eller øl på fest».

Dette er ikke et enten eller problem, dette er mange problemer, problemer din tekst og vinkling i verste fall bidrar til å gjøre det vanskeligere å oppleve, varsle om og løse.

Du hevder altså at vinklingen i de innledende sakene har vært populistisk. Jeg vil hevde at den første populistiske vinklingen i denne debatten er vinklingen du har valgt.

Jeg håper din vinkling ikke skremmer noen fra å varsle, jeg håper din vinkling ikke bidrar til å dekke til de problemene du hevder det ikke handler om, og jeg håper din vinkling ikke bidrar til stoppe eller få debatten av sporet.

Jeg håper jeg tar feil, at jeg misforstår deg og at min bekymring viser seg å være grunnløs, men jeg tror ikke det.