AOL lanserer i dag en annonseringsplattform for mobile flater i Norge og resten av de nordiske landene. AOLs plattform skal ifølge selskapet selv være installert i 65.000 mobile apper og nettsider over hele verden, noe som gir et potensielt publikum på over 580 millioner månedlige brukere globalt.

- Forbrukere bruker mer og mer tid på sine mobile enheter og naturlig nok søker annonsører og byråer nye måter å engasjere dette publikummet på. Strategier for annonsering på mobil er fortsatt i utvikling. Hvis norske og nordiske merkevarer har de riktige verktøyene for å engasjere forbrukere på mobil på en kreativ og interessant måte, vil denne typen annonsering bare fortsette å vokse. Akkurat nå er det bare AOL som er posisjonert slik at vi kan bistå nordiske merkevarer med akkurat det, på tvers av økosystemet av mobile applikasjoner, sier Zac Pinkham, Head of Mobile, AOL International i en pressemelding.

AOL er fra før av til stede med merkevaren Be On i Norge som satser på produksjon og distribusjon av innholdsmarkedsføring i form av levende bilder på nett.

- AOL ønsker å være den aktøren i verden som er ledende innen mobil medieteknologi, og det er veldig spennende å kunne få lansere denne plattformen i Norge. Den skiller seg ut fordi den gir norske merkevarer muligheten til å engasjere sine kunder og følgere på tvers av apper, og den kan gi publishere nye måter for inntjening. Mobil annonsering vil bli mer og mer viktig for å engasjere brukere med suksess, og potensialet i markedet er enormt. AOLs mobile plattform er en effektiv content marketing-plattform, og muliggjør for annonsører å nå spesifikke målgrupper med relevant og engasjerende videoinnhold, sier AOLs norske sjef Kent Jordet i meldingen.

AOL er eid av den amerikanske teleoperatøren Verizon Communication. I 2011 kjøpte AOL Huffington Post for 300 millioner dollar. Året før kjøpte selskapet nettstedet TechCrunch. De største investeringene har imidlertid kommet innen annonsørtjenester og levende bilder.

Les også: Kjøper AOL for 33 milliarder