19 oppstartsbedrifter får tilbud om å jobbe med Nordea i det nystartede accelerator-programmet, opplyser banken i en pressemelding. Over 200 oppstartsbedrifter fra hele verden søkte om å få være med, og nå har altså 19 av dem fått tilbud om å jobbe på Nordeas kontor i Stockholm eller Helsinki for å videreutvikle fintech-ideene sine sammen med banken.

Programmet heter Nordea Startup Accelerator, og er et intensivt 12-ukers program der oppstartsbedriftene får mulighet til å utvikle ideene sine videre sammen med Nordea og noen utvalgte fintech-eksperter. Målet skal være å lære sammen og finne nye forretnings- og partnerskapsmuligheter gjennom samarbeid, og at dette skal føre til bedre digitale tjenester til Nordeas kunder.

- Vi hadde en veldig fin utvelgelsesuke i Oslo, og jeg er imponert over ideene, engasjementet og talentet i oppstartsbedriftene. Vi var spesielt på utkikk etter ideer innenfor ny teknologi som kognitiv databehandling, kunstig intelligens, finansiell bruk av blockchain og kreative ideer innen livs- og pensjonsforsikring, og vi fikk virkelig gode ideer innen alle disse områdene, sier administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge i meldingen.

Dette er andre gang banken arrangerer Nordea Startup Accelerator. Programmet ble første gang arrangert 2015–2016.

Etter den innledende uken i Oslo er det allerede inngått kontrakter med følgende oppstartsbedrifter: Asteria (Sverige), Lenovium (Sverige), Kuan (Storbritannia), Taviq (Finland), Tikkr (Sverige), Mina Tjänster (Sverige), Trayce (Danmark), Voxo (Sverige), Collectly (USA), YeyNey (Norge), Smartcalling (Storbritannia) og Zash (Sverige).