Avtalen som Google inngår med BlackRock, Zephyr og Norsk Vind Energi betyr at Google kjøper hele kraftproduksjonen til en ny vindpark sør for Stavanger, for en periode på 12 år. Det skriver Google i en pressemelding i dag.

Den nye kraftkjøpsavtalen er Googles første i Norge og den største i Europa.

- Google har vært karbonnøytrale siden 2007 og vi har forpliktet oss til å forsyne 100 prosent av våre operasjoner med fornybare energikilder. Dagens avtale, Googles første vindkraftavtale i Norge og den største til dags dato i Europa, er et viktig steg mot denne forpliktelsen, sier Marc Oman, leder for den europeiske energidelen i Google Global Infrastructure, i meldingen.

Avtalen gir selskapet anledning til å kjøpe fornybar energi med opprinnelsesgarantier fra Norge og konsumere tilsvarende mengde kraft andre steder i Europa.

Zephyr og Norsk Vind Energi vil nå starte arbeidet med den nye vindkraftparken som skal stå ferdig mot slutten av 2017.

- Denne transaksjonen viser at globale aktører som Google og BlackRock synes norske vindparker er attraktive og at norsk vindkraft er en del av den internasjonale innsatsen for å redusere karbonavtrykket. Zephyr og Norsk Vind Energi er stolte av å lykkes med og utvikle det som vil bli Norges største vindpark når den settes i drift i 2017, sier Olav Rommetveit fra Zephyr.